BIST 9.681
DOLAR 32,51
EURO 34,80
ALTIN 2.417,91

Anayasa paketi için diyeceğimiz var

Bu paket, var olan sorunların kökten çözümüne katkı verecek mi? Yoksa pansuman tedbir mi olacak?

Yenikapı ruhuyla 7 maddelik bir mini anayasa değişikliğinden bahsediliyor. Bu hoş güzel de acaba bu paket hayatımızı kolaylaştıracak mi zorlaştıracak mı? Orasını bilemiyoruz.

Bu paket, var olan sorunların kökten çözümüne katkı verecek mi? Yoksa pansuman tedbir mi olacak?

Bu yaklaşımla hayatı gözden geçirerek bu pakette neler olursa huzurumuza katkı yapar diye düşünerek beklentilerimi paylaşıyorum.

Sen vatandaşsan, ben vatandaşsam anayasa paketi de hazırlanıyorsa herkesten çok bizim sesimizi yükseltmeye ihtiyaç ve mecburiyetimiz var.

Çünkü en çok ben sen etkileniyoruz, anayasa ve yasalardan.

*Anayasanın asıl görevi insan onurunu korumak ayakta tutmaktır,

*Türkiye’nin nüfus itibariyle çoğunluğu Müslüman’dır, İslam’ın hayatı ilgilendiren prensiplerinden yararlanılabilir, azınlıkların hakları hakkıyla korunur,

*Türkiye cumhuriyetinde yaşayıp vatandaşlığın asgari şartlarını yerine getiren herkes Türkiye cumhuriyeti vatandaşıdır,

*Türkiye’de yaşayan vatandaşların dil ve Kültürüne saygı gösterilip, devletçe sahiplenmek, geliştirmek devletin ana görevidir,

*Eğitim devlet tarafından verilmesi esastır, ancak özel sektör tarafından da verilebilir. Her ne şekilde verilse verilsin, İman, edep ve marifet içeriğiyle verilmesi gerekir,

*Sağlık ve güvenlik hizmeti devlet tarafından verilir,

*Türkiye’de hiçbir vatandaşımız aç ve açıkta kalamaz, devlet vatandaşın asgari ihtiyacını temin etmekle yükümlüdür.

Alında ilk ve son madde aradaki maddeleri vacip kılıyor. İnsan onurunu önemseyen bir kimse ara maddelerden hangi birisine hayır diyebilir ki?

Bu ülkede lüks hayat vatandaşımızın aklını başından almış, her geçen gün emlak fiyatları artıyor, böyle giderse vatandaşlarımızın önemli bir kısmı hep böyle evsiz barksız kalacak gibi gözüküyor.

Bakın ben Kürt bir anne ve babadan dünyaya gönderilmişim, bir vesileyle okudum, eğitim öğretim gördüm, Türkçe kendimi yazılı ve sözlü ifade edecek duruma geldim.

Ne hikmetse anadilimle ilgili daha düne kadar konuşmam dahi yasaktı, bu gün teamülen bu yasak kalkmış gibi ama anayasanın 42.maddesinde bir değişikliğe kimi siyasiler ilgisiz kalırken, kimisi de karşı çıkıyor.

Daha düne kadar Türk, Atatürk ve laiklik etrafında şekillenen eğitim öğretim her kafadan bir ses veren vatandaşlarımızın yetişmesine neden oldu.

İyi bir din bilgisini vermediği  için vatandaşın bir kısmı FETÖ arkasına düşerken, birleştirici bir tarih ve ortak bir kültür alamayan Kürt çocukları PKK’nin arkasına düştü ne yazık ki!

Ya 66. maddesine ne demeli?

12 Eylül anayasasının bir handikabı olarak kapı gibi karşımıza çıkıyor. Ayıp ayıp hele dönüp yüzyıl önceki tarihinize bakın 42. Ve 66. Madde gibi ucube anayasal maddeleri görecek misin? Öyle aldatmaca ve çarpık bir tarih yeni nesle anlatılıyor ki daha Misak-I Milli nedir bilmiyor.

Allah aşkına biz bir yandan cunta anayasası olan bu anayasadan şikayet edeceğiz,  bir yandan da Türkçülükle  bizi aşılayan, serhoş eden bu iki maddeye dört elle sarılacağız. İnanın burada bir tezat var bence.

Zaman medeni cesaretimizi toparlayarak düşüncelerimizi paylaşma zamanıdır.

Sizden de katkı bekliyorum.