Zorunlu trafik sigortalarına zam yok işte 2019 yılı için sevindiren karar

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan sigorta şirketlerine gönderilen yazıda trafik sigortalarına 2019 yılında ekstra zam yapılmayacağı bildirildi.

Geçtiğimiz yıllarda trafik sigorta fiyatlarının yüzde 140 artması ile hükümet devreye girmek zorunda kalmış ve 2017 yılı Nisan ayında sektörde tavan fiyat uygulamasına geçilmişti. Bu yıl artan maliyetler ve dolar kuru nedeniyle yüklü zam beklenirken Hazine ve Maliye Bakanlığı sürpriz yaptı. Bakanlık trafik sigortalarına önümüzdeki yıl için zam yapılmayacağını açıkladı. Karar araç sahiplerinin yüzünü güldürürken, sigorta şirketleri zarar ettikleri iddiasındalar.

İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı (İSAD) Turusan Bağcı 2018'in ilk 9 ayında sigorta şirketlerinin zararının 75 milyon lira olduğunu söyledi.

Bağcı şunları aktardı:
-“2019 yılında trafik sigortası fiyatları artmayacak. Trafik sigortasında sigorta şirketleri 2018 yılında ilk 9 ayda yaklaşık 75 milyon TL zarar ettiler. Yıl sonunda 100 milyon TL civarında… Sigorta şirketlerinin enflasyondaki artış, yedek parça ve işçilik fiyatlarındaki artış nedeniyle trafik sigortasında hükümetin belirli bir artış yapmasını bekliyorduk bu olmadı”.

Turusan Bağcı, 2018 yılının ilk 9 ayında yaklaşık 14 milyar TL’lik hasar oluştuğunu, 13.6 milyon taşıtın kazaya karıştığını söyledi.

Bağcı, “İyi sürücü ile kötü sürücü arasındaki fiyat prim farkı devam ediyor. İyi sürücüler ödüllendirilirken kötü sürücüler yüksek prim ile cezalandırılmaya devam ediliyor. 2018 yılında her ay trafik sigortası primleri yüzde 1.5 artıyordu buna devam edilecek” ifadelerini kullandı.

Araç sahipleri dikkat egzoz kararı cep yakacak bugün Resmi Gazete'de çıktı

Günün Önemli Haberleri