Zeybek'ten ittifak için son çağrı!

Abone ol

DP lideri Zeybek adayların YSK'ya bildirileceği güne kısa bir süre kaldı ittifak çağrısını son kez yaptı

Milletvekili aday listelerinin YSK'ya teslim edileceği 11 Nisan'a kısa bir süre kala merkez sağda ittifak çalışmalarından sonuç çıkmadı. MHP'ye yaptığı çağrıdan da olumlu bir yanıt alamayan DP lideri Zeybek son kez uyardı:

"Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Türkiye Partisi ve bütün milli duruş sahibi partileri DP çatısı altında ittifaka davet ediyorum. Bu bir tarihi çağrıdır. Bir gün tarihte bugün yazılacaktır ve önemli bir gün olacaktır"

Oy pusulasında ikinci sırada olmalarını "AKP'nin ensesindeyiz" sözleriyle yorumlayan Zeybek, CHP'ye destek vereceğini açıklayan Cindoruk'u ise, "Partiyi enkaz haline getirdi" diye eleştirdi.

Bu arada Ergenekon savcılığından alınan Zekeriya Öz'ün bir akrabasının da DP'den aday olduğu ortaya çıktı.

Zeybek, DP İl Başkanları toplantısı öncesinde partisinin ittifak çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Siyaseti millet ve halk için yaptıklarını anlatan Zeybek, bu anlamda kendilerinin hiçbir önşartı olmadan MHP'nin çatısı altında ittifaka hazır olduklarını belirttiklerini, ancak bugüne kadar bu çağrıya olumlu yanıt alamadıklarını söyledi.

Son kez SP, BBP ve TP gibi milli duruş sahibi partileri DP çatısı altında ittifaka davet eden Zeybek bu çağrılarının karşılık bulacağını umut ederek, son ana kadar bekleyeceklerini söyledi.

BU GECE ÇÖZÜLMELİ

Zeybek, Saadet Partisi ile ittifakta çatı konusu çözüldüğü anda her şeyin hazır olduğunu ifade ederek, "Ki bu çatı konusu da bu gece çözülmeli. Çünkü listelerin nasıl olacağının son şeklini Genel İdare Kurulu verecektir. Bir yeni gelişme olursa, yeniden toplantıya çağırırı, gece toplanırız, sabah toplanırız yine yetiştiririz" dedi.

CİNDORUK'U YERDEN YERE VURDU

Zeybek, konuşmasında Eski DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a da sert eleştirilerde bulundu. Bir dönem DP ve Anavatan Partisi olmak üzere iki büyük partiyi birleştiren bir liderin daha sonra "üstün çabalar göstererek", DP'yi bataklığa soktuğunu ifade eden Zeybek, "Partiyi enkaz haline getirmiştir. Ne yazık ki böyledir. Artık bunu açıklamalıyız. Bütün bunları niye yaptığı da ortaya çıktı; 'CHP'ye destek verin' dedi. Hala da buna devam ediyor. Yazıklar olsun. Daha iki buçuk ay önce genel başkan olan bir insan bu işleri niye yapar? Yetmedi mi? Enkaz ve entrika ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

OY PUSULASINDA AKP'NİN ENSESİNDEYİZ

Zeybek, oy pusulasında ikinci sırada yer almalarına ilişkin "Kıratlı Demokrat Parti'ye oy isteyeceğiz. Şimdilik ikinci sıraya razı olalım. Demirel'in dediği gibi; 'Kırat'ın böğrüne böğrüne basacağız" dedi. Zeybek, pusulada birinci sırada olan AKP'nin de ensesinde olacaklarını kaydetti.

SAVCI ÖZ'ÜN AKRABASI DP'DEN ADAY

Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün amcasının oğlu olan Yusuf Öz DP'den milletvekili aday adayı oldu. Yusuf Öz Bursa'dan milletvekili olmak için dosyasını verdi. Öz yaptığı açılmada, Adalet Parti geleneğinden gelen biri olduğunu ifade ederek, DP'de siyaset yaparak, halka hizmet etmeyi amaçladığını söyledi. Öz, amcasının oğlu olan Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün de "ağabeyi" olduğunu ifade ederek, ara ara görüştüklerini söyledi.

Günün Önemli Haberleri