Zeybek'ten Erdoğan'ı kızdıran benzetme

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Başbakan Erdoğan'a yüklendi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''Başbakan Erdoğan kendisini Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı değil de bütün İslam ülkelerini tanzim edecek, buyruklar verecek halife gibi görmeye başladı'' dedi.

Zeybek, Adalet Partisinin kuruluşunun 50. yıl dönümü dolayısıyla Turgut Özal Kampüsü'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Adalet Partisinin ve ondan sonra ona bağlı kurulan partilerin Türk siyasi hayatını yansıttığını ifade etti.

Demokrat Partinin milli, manevi ve insani değerlere bağlı olduğunu vurgulayan Zeybek, ''Demokrasi, insani değerlerin en yücelerinden birisidir. Adalet mülkün temelidir. Bu yüzden partiye Adalet ismi verildi'' görüşünü dile getirdi.

Babası Demokrat Partili olduğu için kendisinin de 13 yaşında Demokrat Partiye sempati duymaya başladığını anlatan Zeybek, misyon temsilcilerinin koltuğunda oturmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in ''demokrasi şehidi'' olduğunu belirten Zeybek, Menderes'i Ankara Bentderesi'nde yaşanan sel felaketinde olay yerinde inceleme yaparken gördüğünü anlattı.

Başbakan Erdoğan'ın bir süre önce yaptığı bir konuşmada Ankara'nın 8 yılda modern bir kent olduğunu söylediğini aktaran Zeybek, ''Yani Atatürk Ankara'ya bir şey yapmamış, Menderes bir şey yapmamış, Demirel, Özal yapmamış'' dedi.

Zeybek, Erdoğan'ın ülke meseleleriyle uğraşmak yerine dışarıya talimatlar verdiğini de iddia ederek, ''Başbakan Erdoğan kendisini Türkiye cumhuriyeti başbakanı değil de bütün İslam ülkelerini tanzim edecek, buyruklar verecek halife gibi görmeye başladı. Bu, demokratik zihniyetten uzaklaşmanın en tehlikeli belirtisidir'' dedi.

Kıbrıs konusuna da değinen Zeybek, Kıbrıs'ta ''birkaç satılmış, kendi menfaatlerini yabancılarla birleştirmiş 10-15 kişinin'' konuşmalarından dolayı tüm Kıbrıslıların suçlanamayacağını söyledi. Zeybek, Erdoğan'ın Kıbrıs'a yönelik sözlerini ''yakalandığı 'ucub hastalığı' dolayısıyla yaptığını'' savundu.

Zeybek, ''başkanlık'' tartışmalarına da değinerek ''Cumhurbaşkanlığı yetmiyor, beyefendi başkan olmak istiyor. 'Valileri halk seçsin' diyor'' dedi. ABD'nin birbirinden bağımsız devletlerin birleşmesiyle kurulduğunu anımsatan Zeybek, ''(Valileri) halk seçecek demek federasyondur'' diye konuştu.

Başkanlık tartışmalarına AK Parti'den de tepki geldiğini savunan Zeybek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bazı AK Partili bakanların bu konuyu eleştirdiklerini söyledi.

Zeybek, konuşmasını ''AK Parti'nin ömrü tamamlanmıştır'' diyerek bitirdi.

Eski Milli Eğitim Bakanlarından Ali Naili Erdem ise ''Adalet Partisi hizmet aşkı ile yanmış, yıkanmışların partisidir. Adalet Partisi, 12 Mart'ta şapkasını alıp gitmişlerin partisi değildir'' dedi.

Günün Önemli Haberleri