Zeybek'ten Erdoğan'a Suriye uyarısı

Abone ol

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Erdoğan'ı Suriye konusunda uyardı

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Suriye'de yaşanan son gelişmelere ilişkin, ''Şu anda Suriye'de olanlar, Batı tarafından yapılan kışkırtmalardır. Dünyada neler olup bittiğini herkes doğru anlasın ve bu işbirlikçilikten vazgeçilsin'' değerledirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Obama'nın başdanışmanının Ortadoğu politikalarıyla ilgili açıklamalarını hatırlatan Zeybek, yaptığı açıklamada işgal yerine ABD'nin bölgedeki ülkelerle işbirliği yapacağını söyledi. Türkiye'nin dikkatli olması gerektiğini söyleyen Zeybek, hükümeti işbirlikçilik yapmakla suçlayarak, bundan vazgeçilmesi gerekir diye konuştu.

"TÜRKİYE SAVAŞA GİRMEMELİ"

Türkiye'nin asla kendisinin olmayan bir savaşa girmemesi gerektiğini ifade eden Zeybek, Suriye'deki olayların tamamının Batı tarafından organize edildiğini savundu. Zeybek, Erdoğan'ı da eleştirerek şöyle konuştu:

"Başbakan, 'Suriye'yi kaç kere uyardık sözümüzü dinlemedi' diyor. Başkalarının sözünü dinlemeye alışarak ülke yönetenler, başkalarını da kendi sözleriyle ülke yönetir hale getirmek istiyorlar.

Neden Suriye Devlet Başkanı, Türkiye Başbakanı'nın sözlerini dinlemeli? Türkiye Başbakanı kendi adına mı bunu istiyor? Hayır. Bugün Suriye ile ilgili yapılan işler, Suriye'nin petrolünü ele geçirmek, Suriye'yi de kolay sömürülen bir pazar haline dönüştürmek üzere yapılan işlerdir. Bu belaya kimse bulaşmamalıdır.''

Günün Önemli Haberleri