Zeybek'ten Afrika'ya yardım çağrısı

Abone ol

DP lideri Zeybek, tüm partilileri Afrika'ya yardım çağrısı yaptı

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Afrika'ya yardım için başlatılan kampanyaya bütün Müslümanların katılması gerektiğini söyledi.

Demokrat Parti Ankara İl Başkanlığı, parti genel merkezinde iftar yemeğe verdi.

Genel Başkan Zeybek, iftarın ardından yaptığı konuşmada Kuzey Afrika'daki yoksulluğa dikkati çekerek, tüm Müslümanları Afrika'ya yardım etmesi çağrısında bulundu. 

Zeybek, şunları kaydetti:

''Müslümanların başına bela olmuş kendilerine İslamcı diyen bir grup var. Bunlar maalesef bildiğiniz maneviyat düşmanı, Müslümanlık diye tabir edilebilen bir vahabi akımdır. Yardımların halka ulaşmasına engel oluyorlar. Halkın maneviyatına engel oldukları gibi halkın karnının doymasına da karşısında oluyorlar, o da olayın acı bir durumu.

Afrika'ya başlatılan kampanyayı benimsiyoruz ve gönülden destekliyoruz. Biz arkadaşlarımızı da bu kampanyaya katılmaya ve destek vermeye çağırıyoruz. Bizim dünya görüşümüzde Ahmet Yesevi hazretlerinin büyük önemi var. Hoca Ahmet Yesevi'nin hikmetlerine baktığımız zaman onu şöyle görüyoruz; Allah'a ulaşmanın yolu, en iyi Müslümanlığın nihai hedefi Allah'a ulaşmak ise Allah'ın rızasına kavuşmak... Bunun yolu garip, fakir ve yetimlere yardımcı olmaktır. İhtiyacı olan insana yardımcı olmaktır. Bu aynı zamanda bir fırsattır, öyle düşünüyorum. Bu fırsat değerlendirilmeli. Allah'ın emri doğrultusunda bu kampanyaya bütün Müslümanlar katılmalıdır ve ben bütün Müslümanlara Kuran-ı Kerim'in ayetinde yer alan 'müminler kardeştir' hükmünün de her an hatırlanması gerektiğini ifade etmek istiyorum.''

İL Başkanı Ahmet Fişenk ise 13 Haziran'dan sonra yeniden toparlanarak iktidar olmak için çalışmalara başladıklarını ifade etti. 

Bu arada Afrika'ya yardım için, parti teşkilatlarına yazı göndererek yardım kampanyası başlatıldığı öğrenildi.

Günün Önemli Haberleri