Zeybek'in yüzde 80 hayali

Abone ol

Yüzde 50'nin üstünde oy hedefleyen DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ilginç bir seçim hesabı yaptı.

Hedeflerinin yüzde 50'nin üstü olduğunu söyleyen DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, "El sallayanlar, bize alkış tutanlar, öpücük gönderenler oy verirse biz yüzde 80'i aşıyoruz. Ama bunun oy olmadığını da biliyorum, hayal falan da kurmuyorum. İlgi çok büyük, biz bekleniyoruz onu görüyorum" dedi.

Partisinin seçim otobüsü ''Kırat'' ile İstanbul 2. bölgede atacağı seçim turu ve Bizim Radyo'da katılacağı ''Basında bugün'' programına konuk olmak için Ankara'dan İstanbul'a gelen Zeybek, Atatürk Havalimanı'nda partililer tarafından karşılandı. Zeybek, kendisine angut dediği için dava açan Başbakan Erdoğan'a neden bu sözü kullandığını anlattı:

ANGUT HAKARET DEĞİL

"'Angut', avcısının üzerine doğru uçan bir kuştur, dolayısıyla sayın Recep Tayyip Erdoğan da kendisini avlayacak olanların üzerine doğru uçuyor. En son avlanan Kaddafi'nin Libyası gibi bir rejim kurmak istiyor. Atatürk Türkiyesi, Cumhuriyet tasfiye ediliyor, yerine cemahiriye kuruluyor. 'Suharto'nun, Saddam'ın, Mübarek'in ve en son Kaddafi'nin başına gelen senin de başına gelir' dedik. Onun için 'Angut kuşu gibi avcılarına doğru uçma' dedik. 'Angut' kelimesi hiçbir hakaret içermez."

İLGİ ÇOK BÜYÜK BİZ BEKLENİYORUZ

Namık Kemal Zeybek, seçimden beklentilerinin ne olduğu yönündeki bir soru üzerine, şunları kaydetti:

''Biz Demokrat Parti çizgisinden gelen bir hareket olarak Menderes'in, Bayar'ın Demokrat Partisinin hükmi şahsiyeti bizim içimizde. Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi, Anavatan Partisi hukuki olarak bizim içimizde. Bir de Bağımsız Türkiye Partisi ile bir ittifak kurduk. Bütün bunlardan sonra bizim az rakamlar konuşmamız doğru değildir. Hedefimizi söylüyorum, ne olacağını göreceğiz. Hedefimiz geçmiş iktidarlarımızın yaptığı gibi yüzde 50'yi aşarak, geçmiş iktidarlarımızın yaptığından daha ileri, daha önemli işler yapmak. Büyük bir sessiz çoğunluk görüyoruz. Halkın bize büyük ilgisi var. El sallayanlar, bize alkış tutanlar, öpücük gönderenler oy verirse biz yüzde 80'i aşıyoruz. Ama bunun oy olmadığını da biliyorum, hayal falan da kurmuyorum. İlgi çok büyük, biz bekleniyoruz onu görüyorum. Şunu söylüyorum; oylarınızı ziyan etmeyin, oylarınızla ülkeyi ziyan etmeyin. Eğer yine propagandaya kapılıp AKP'ye oy verecek olursanız Türkiye'yi ziyan etmiş olacaksınız. Türkiye'yi ziyan etmemek için doğrusu Demokrat Parti'dir. Eninde sonunda bu sözümüz yerini bulacak.''

Günün Önemli Haberleri