Zeybek'e göre topuna bedel bir ittifak

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Haydar Baş ile yaptıkları seçim ittifakını yere göğe sığdıramadı.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''Türkiye'nin birliğinden ve bağımsızlığından yana, doğru bir çizgide giden dostumuz, değerli Haydar Baş ve partisi, teklifimizi kabul etti. Topuna bedel bir ittifak oldu'' dedi.

Zeybek, Ordu Dernekler Federasyonunca Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ''Ordu Günleri'' etkinliğine katılarak stantları gezdi ve katılımcılarla sohbet etti. Zeybek'e, Ordu'nun yöresel kıyafetleri giydirildi ve yiyeceklerden ikram edildi.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeybek, bir gazetecinin, ''Bağımsız Türkiye Partisi ile ittifak yaptınız. Milletvekili listeleri nasıl hazırlandı'' sorusu üzerine, şunları söyledi:

''Bağımsız Türkiye Partisi, Demokrat Parti çatısı altında seçime giriyor. Bizim görüşlerimiz birbirine çok yakın. Haydar Baş ile biz çocukluktan beri tanışırız. Dünya görüşümüz yakın. İkimiz de Türkiye'nin birliğinden, bağımsızlığından yana ve kalkınmayı tabandan başlatmayı esas alan bir siyaset güdüyor ve inanıyoruz. Bu inançla bir araya geldik. İnşallah bu ittifak netice alacaktır. Listeleri birlikte yaptık, problem olmadı. Onlar bizim, biz onların... Doğrusu neyse biz onu yaptık.''

''Bazı partilere ittifak çağrısında bulundunuz, ancak bir cevap alamadınız. Bundan sonra izleyeceğiniz yol nasıl olacak'' sorusuna da Zeybek, Saadet Partisi ile diğer partilere ittifak çağrısında bulunduğunu belirterek, ''Öyle bir müttefik geldi ki bize gelmeyenlerin topuna bedeldir. Şimdi bundan sonra Türkiye'de siyaset neymiş, Türkiye'ye nasıl doğru teşhis konulur, nasıl çözüm bulunurmuş bunu herkes görecek'' karşılığını verdi.

Zeybek, şöyle devam etti:

''Allah bizim önümüze iki yol koydu. Yollardan birisi zor yol ama Türkiye'yi lider yapacak bir yol. Diğeri kolay yol, çünkü teslimiyet yolu, Türkiye'yi dağıtacak yol. Biz çeşitli şekillerde ittifak teklifleri yaptık. Ben kendimi yok ettim, ortadan kaldırdım. Devlet Bahçeli'ye 'Görüşelim' dedim. Açık teklifte bulundum. Teklifime cevap bile vermedi. Görüşme teklifimi kabul etmedi, reddetti. Niye bir siyasi partinin genel başkanı, başka bir siyasi partinin genel başkanına 'Seni destekleyelim' dediği zaman bunu reddeder? Herkes bunu iyi düşünsün. Biz teklifimizi ortaya koyduk. Türkiye'nin birliğinden ve bağımsızlığından yana, doğru bir çizgide giden dostumuz, değerli Haydar Baş ve partisi, teklifimizi kabul etti. Topuna bedel bir ittifak oldu. Gelmezse gelmesinler. İnşallah sonuç alacağız.''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ''Recep Bey'' diye tutturduğunu ifade eden Zeybek, ''Recep Bey demekle muhalefet mi olur? Ne söylüyor, halkın dertlerine ne derman getiriyor? Birisi kulağına bir şey söylüyor, ağzından bir şey çıkıyor, sonra olmadı diyorlar, başka bir şey söylüyor. Diğer arkadaşımız ise ara sıra geliyor, bağırıyor çağırıyor sonra çekiliyor. Bir söz vardır, kurt sürüsünün başına bir koyun gelirse kurtlar koyunlaşır'' diye konuştu.

Meclise girdiğinde nasıl bir yol izleyeceği de sorulan Zeybek, ''Bizim çizgimiz, milli ekonomi politikasıdır, her şeyde milliliktir, dünyaya milli kültürümüzü tanıtmaktır, Milli sanayi, KOBİ'leri, esnafı, tarımı desteklemek, orta sınıfı yeniden meydana getirmektir. Biz bunun için yola çıktık ve bunu başaracağız. Türkiye'ye yönelik herhangi bir tehdit, başkanlık sistemi geldiği zaman biz sadece kollarımızı kaldırmayız, gövdemizi atarız, durdururuz o Mecliste'' dedi.

Günün Önemli Haberleri