Zeybek MHP'lileri kızdıracak

Abone ol

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, hem iktidar partisini de hem de muhalefet partilerine yüklendi.

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''MHP'ye verilecek oylar da CHP'ye verilecek oylar da aynen AKP'ye verilmiş oy demektir. Bu üçü PKK'nın partisi ile Türkiye'yi bölünmeye, felakete doğru götürüyorlar'' dedi. 

Zeybek, partisinin Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye seçime giderken yaşanan ''ilginç işler''den birinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''şapkadan tavşan çıkarır gibi çıkardığı projeler'' olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın, İstanbul'da zaman zaman düşünülen ama sonra ciddiye alınmadığı için unutulan bir projeyi zamanı denk getirilerek ''Çılgın Proje'' adıyla topluma sunduğunu ve bütün dertlerin üzerini sıvadığını ifade eden Zeybek, Türkiye'nin bütün dertlerinin unutulduğunu savundu.

''Proje gerçekten ucube bir projedir'' diyen Zeybek, konuya ilişkin ekolojik incelemelerin yapılmadığını, deprem ile ilişkisinin tespit edilmediğini, gerekli raporların hazırlanmadığını belirterek, şöyle devam etti:

''Bu ucube projenin zaten gerçekleşeceği falan da yok. Sadece seçimlerde bir malzeme olsun, gözler boyansın, insanların zihinleri sıvansın diye, sıvanak bir zatın ortaya attığı işlerden bir tanesi. Bütün bu sıvamalar, propaganda deyip geçebiliriz ama işin başka bir yanı daha var. Ne yazık ki Türkiye ne çılgın bir felakete doğru götürülüyor. Bu projenin adı da birinci derecede doğrudan doğruya 'Recep Tayyip Erdoğan Çılgın Projesi'dir. Bu projenin amacı Türkiye'de demokrasiyi ve cumhuriyeti ortadan kaldırmak.''

''TÜRKİYE'Yİ BÖLME, DAĞITMA OYUNU''

Başbakan Erdoğan'ın ''gafil ve gaflet içinde olduğunu'' öne süren Zeybek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ne yaptığının farkında olmadan projenin başka bir ayağı olduğunu iddia etti. CHP liderinin, son zamanlarda Kürt kimliğinin önündeki engelleri kaldıracaklarına ve Dersim dosyasını açacaklarına yönelik ifadeleri olduğunu hatırlatan Zeybek, şunları kaydetti:

''Son derece tehlikeli bu sözleri söylemesi bile nasıl bir proje ile karşı karşıya olduğumuzun çok açık belirtileridir. Yurttaşlarım şunu bilsin ki, CHP'ye verilen oylar da aynen AKP'ye gidecektir. Çünkü her ikisi de aynı değirmene su olup akacak oylardır. Değirmen Türkiye'yi bölme değirmenidir, Türkiye'yi bölme, dağıtma oyunudur. Bunlar artık bugünkü dünyada komplo teorisi olmaktan çıkmıştır. Suriye'ye burnumuzun dibine kadar geldi. Daha görmek için ne bekleyecek benim vatandaşlarım. Bir bir yapılıyor bu proje. Libya'da uygulandı, Suriye'ye kadar geldi. Görmüyor muyuz? Ne zaman göreceğiz.''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Zeybek, ''MHP'ye verilecek oylar da CHP'ye verilecek oylar da aynen AKP'ye verilmiş oy demektir. Bu üçü PKK'nın partisi ile birlikte. Feryat ediyorum, ilan ediyorum. Bu üçü PKK'nın partisi ile Türkiye'yi bölünmeye, felakete doğru götürüyorlar. Yurttaşlarım uyansın, bu gerçek görülsün'' diye konuştu.

DP GİK Toplantısı, Zeybek'in konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

Günün Önemli Haberleri