Zeybek faturayı kimlere çıkardı?

Abone ol

Seçimde yüzde 50'nin üstünde oy hedefleyen ancak istediğini elde edemeyen Zeybek, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, milletvekili genel seçimlerinde, ''demokrasi, hak ve eşit fırsat ilkelerinin ayaklar altına alındığını'' öne sürdü.

Zeybek, yaptığı yazılı açıklamada, ''AKP'nin seçim kampanyaları, kullandıkları orantısız imkan ve kaynaklarla kamuoyunu tam bir kıskaca aldığını; basın yayın ve şehirlerin duvarlarının adeta işgal edildiğini'' savundu.

Zeybek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Demokrasi, hak ve eşit fırsat ilkelerinin ayaklar altına alındığı bir seçim oldu. Devletten aldıkları büyük mali kaynakları kullanan AKP, CHP ve MHP ile en ziyade himayeye mazhar parti durumundaki BDP'den başka parti yokmuş gibi davranan kamuoyu oluşturucuları ise demokratik yarışı iyice zorlaştırmıştır. Bütün bu zor şartlara karşılık partimiz yine de engelleri aşmış ve halk kitlelerine ulaşmayı ilgi ve sevgi odağı olmayı başarmıştır. Ancak gerginleştirilen siyasi çalışma ortamı ve 'barajı aşamaz' söyleminin etkisi, Demokrat Partiye yönelen ilginin oy vermek çizgisine gelmesinin önünde başlıca engel olmuştur. Halkımızın bu yüce ilgisinin, iki yıl sonra yapılacak seçimlerde oy haline gelmesini sağlamak için çalışmalarımızı bugünden başlatıyoruz. Bu şerli ortamdan hayırlar çıkacağını umarak, yine de seçimlerin sonucunun hayırlar getirmesini diliyorum.''

Günün Önemli Haberleri