Yüzde sıfır oy alınca çok kızdı

Abone ol

Eskişehir'den bağımsız milletvekili adayı olan ancak yüzde sıfırla hayal kırılığına uğrayan Ahmet Yılmaz isyan etti.

Eskişehir'den bağımsız milletvekili adayı olan ancak çıkan 641 oyla şok yaşayan Ahmet Yılmaz, "Hayallerimle oynadılar" dedi.

Bir süre önce Eskişehir'in Çifteler ilçesinde bir tekel bayiinde çıkan kavgada bıçaklanınca kendisine saldıran 4 kişiyi 5 kasa içki dolu şişeyi atarak uzaklaştıran Ahmet Yılmaz'ın internete düşen görüntüleri tıklanma rekorları kırmıştı. Daha sonra bir internet grubu milletvekilli adaylığı için gerekli olan parayı yatırmış ve Ahmet Yılmaz, Eskişehir'den bağımsız milletvekili adayı olmuştu. Ancak dün yapılan seçimlerde beklediği oyu alamayan Yılmaz isyan etti.

Yılmaz, "Bir insana nasıl değer verildiğini hepimiz gördük. Yine de bütün Eskişehirlilere teşekkür ederim. Üniversite gençliği beni destekledi göründü, ancak bunların hepsi hayalmiş. Benim hayallerimle oynadılar, o grup da bana bir tek oy vermedi" diyerek tepkisini dile getirdi.

Yılmaz, seçimlerde 641 oy aldığını belirterek, "Bununla gurur duyacağım. Herkese saygılarımı sunarım. İnternet üzerinden binlerce kişi benim hayallerimle oynadı. Bir daha siyasete girmeyeceğim. Memleketim olan Mihalıççık'ın Saray köyünde köylülerimizle birlikte bir şenlik düzenledik. Binlerce lira harcadım. Vatandaşlarımız yedikleri pilavların hatırına bana oy verseydi binlerce oy gelirdi. Bir fincan kahvenin bile kırk yıl hatırı vardır. Ama bunların hepsi boşmuş" diye sitem etti.

Yılmaz, memleketi Mihalıççık'tan nüfus kaydını sildireceğini söyleyerek, "Nüfus kaydımı Hakkari Şemdinli'ye taşıyacağım. Çünkü oradaki insanlar hemşehrilerine sahip çıkıp Meclis'e gönderiyor. Sizler de yaptıklarınızla gurur duyun" diye konuştu.

Yılmaz, bütün bu olumsuzluklara rağmen kendisine film ve dizi teklifleri geldiğini belirterek, "Sinemacılar Derneği üyeleri bana 'Sen bizim gönlümüzde taht kurdun. Bir film çevirelim' diye teklifte bulundu. Ben de kabul ettim. Demek ki bizim şansımız bu alanda gülecek" dedi.

Bu arada Ahmet Yılmaz'ın iş yerine gelen sevenleri ise, "Ahmet abi üzülme sen bizim gönlümüzün milletvekilisin" diyerek kendisini teselli etmeye çalıştı.

Günün Önemli Haberleri