YSK seçmen sorgulama 2019 listesi kütükte adınız yoksa bunları yapın

Abone ol

31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimler için YSK'nın seçim takvimi işliyor bugün saat 08.00 itibariyle seçmen kütüğünden sorgulama başlarken itirazlar 17 Ocak tarihine kadar yapılacak.

31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için YSK sitesinden seçmen kütüğü sorgulama yapmanız gerekiyor. Bunun için secmen.ysk.gov.tr sitesine girip TC numaranızla kaydınızı kontrol edeceksiniz. Bunu yapmazsanız ve seçmen kütüğünde kaydınız olmazsa yerel seçimlerde oy veremezsiniz.

YSK bugün seçmen kütüğü listelerini muhtarlıklarda askıya çıkardı.Online olarak da sorgulanabilen seçmen listelerine 17 Ocak tarihine kadar ulaşabilirsiniz. Seçmen kütüğünde kaydınız yoksa ya da hatalı bilgi varsa 17 Ocak 2019 tarihine kadar başvurup düzelttirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde oy veremezsiniz.

Seçmen kaydı sorgulama : Seçmen kütüğü kayıtlarına ulaşmak için buraya tıkladığınızda aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi bir sorgulama alanı geliyor. Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve TC numaranızı yazın. Resim doğrulama bölümündeki şifreyi ekrana girdikten sonra sorgula tuşuna basın.

Seçmen kütüğünde kaydım yok ne yapmalıyım? : Seçmen kütüğünde kaydı bulunmayanlar, düzeltme ve yerleşim yeri adresi değiştirmek isteyenler nüfus müdürlüklerine şahsen başvurmak zorundalar. Bunun için de yasal bir süre var. Bu işlemi 17 Ocak tarihine kadar yapmanız gerekiyor.

Nüfus kütüğü kaydı için gereken belgeler neler? İlgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvurmanız gerekiyor. Nüfus müdürlüğü size tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneğini vercek. O formu ve eklerini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etmeniz gerekiyor.

Öğrenciler ne yapacak? : Öğrenim gördükleri yerlerde oylarını kullanmak isteyen öğrenciler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve kaldıkları yurt müdürlüğünden de yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgelerle bağlı bulundukları okul ve yurtların ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurmaları ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ile eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri halinde bulundukları yerden oy kullanabilecek.

YSK 31 Mart 2019 yerel seçim takvimi PDF dosyası

Günün Önemli Haberleri