YÖK açıkladı! YKS ile ilgili yeni düzenleme

Abone ol

Yükseköğretim Kurulu, 2018 YKS tercihlerinde eğitimcilerin tepkisine neden olan baraj sıralamasında aday lehine düzenleme yaparak sıralamaları yükseltti. YÖK'ün yeni kararı üniversitelerin; hukuk, mühendislik, mimarlık, tıp ve öğretmenlik programlarını kapsıyor.

YÖK, 2018 YKS tercihlerinde bazı programların başarı sıralamalarını öğrenci lehine genişletti. Daha önce açıklanan tercih barajlarında başarı sıralamaları daha yükseğe çekilirken, ilk 250 bine giren öğrencilerin tercih şansları da artmış oldu. 

YÖK'ten dün akşam saatlerinde tepkilere neden olan başarı baraj sınırlaması konusunda açıklama yaparak, bazı programlarda barajın öğrenci lehine genişletildiğini açıkladı. İşte YÖK'ün o açıklaması;

"Öğrencilerimizin lehine olmak üzere önceki yıllarda yürürlüğe konulan bazı programlara ait başarı sırası sınırlamalarının kalite önceliğimizden sarfınazar edilmeksizin genişletilmesi uygun görülmüş ve ilgili programların tercih edilebilmesi için gerekli olan asgari başarı sıralaması sınırları bu yıl için aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

ÖĞRENCİ LEHİNE GENİŞLETİLDİ

Açıklanan sınav sonuçları, kontenjanlar ve farklı puan türlerinde tercih hakkı kazanan öğrenci havuzunun genişlemiş olması durumu birlikte analiz edildi. Bu analizler sonucunda öğrencilerimizin lehine olmak üzere önceki yıllarda yürürlüğe konulan bazı programlara ait başarı sırası sınırlamalarının kalite önceliğimizden sarfınazar edilmeksizin genişletilmesi uygun görülmüş ve ilgili programların tercih edilebilmesi için gerekli olan asgari başarı sıralaması sınırları bu yıl için aşağıdaki şekilde belirlendi.

KARAR NE ANLAM TAŞIYOR?

YÖK'ün yeni kararıyla birlikte mimarlık fakültesinde 200 bine yakın olan başarı sırası barajı 250 bine yükseltildi. Böylelikle yeni düzenlemeyle birlikte 250 bin ve altında başarı sırasına sahip adaylar, üniversitelerin mimarlık fakültelerini tercih edebilecekler. Fakültelerin yeni başarı sırası barajları şöyle;

*: (Orman. Ziraat. Su Ürünleri Fakülteleri programlan ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği programlan hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programlan dâhil)

**: (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı dâhil)

Günün Önemli Haberleri