Yoğutlu irmik köftesi nasıl yapılır?

Abone ol

Etsiz lezzetleri sevenler için bugün yoğurtu irmik köftesi tarifini sizler için derledik. İşte elmaelma.com'un haberine göre yoğurtul irmik köftesi malzemeleri ve yapılışının detayları..

Bugün sizler için etsiz ama bir o kadar da doyurucu bir tarif var. Bu tarif bol sosuyla size parmaklarınızı yedirecek türden. Yemelere doyamayacağınız yoğurtlu irmik köftesi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte elmaelma.com'un yemek tariflerinden yoğurtlu irmik köftesi tarifinin malzeme listesi ve hazırlanışı. 

Yoğurtlu irmik köftesi malzemeleri şöyle:

Köftesi için:

1 su bardağı irmik,1 su bardağı ince bulgur,1 adet orta boy haşlanmış patates,3 yemek kaşığı un,3 yemek kaşığı zeytinyağı,1 adet yumurta, 2 diş sarımsak,1/2 adetsoğan,1 çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

1/2 su bardağı çırpılmış yoğurt,1/2 su bardağı süzme yoğurt,1 diş sarımsak,  3 yemek kaşığı tereyağı,1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 5-6 dalince kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI:  Isıya dayanıklı bir kabın içerisine irmik ve bulguru aktarın. Üzerine 2,5 su bardağı sıcak su ilave ederek karıştırın. Üzerini kapatın ve oda sıcaklığında şişmeye bırakın. Bu şekilde 10 dakika dinlendirin ve suyunu çekmesini bekleyin.

Suyunu çekip sıcağını attıktan sonra içerisine haşlanmış ve ezilmiş patatesi, yumurta, zeytinyağını, ince kıyılmış ve suyu sıkılmış soğanları, sarımsağı da ilave ederek güzelce yoğurun. Bu aşamada kıvamı yoğunlaşmazsa içerisine un ilave edin ve yoğurun. Ardından tuz ve baharatlarını ilave ederek yoğurmaya devam edin. Elde ettiğiniz harçtan ceviz büyüklüğünde toplar elde edin ve yuvarlayın.

Hazırladığınız köfteleri hafif unla birlikte bir tepsinin içerisinde harmanlayın.

Kaynayan su dolu bir tencerenin içerisine aktarın. 10 dakika kadar haşlayın. Ardından süzdürerek tencerenin içerisinden alın. Yoğurt ve süzme yoğurdu, rendelenmiş sarımsakla birlikte güzelce çırpın. Köftelerin ilk sıcağı geçtikten ve hafif ılıktan sonra ilave edin. Tereyağı ve toz kırmızı biberi bir tavanın içerisine kızdırın. Köftelerin üzerine gezdirin ve servis edin. Afiyetler olsun.

Kaynak: elmaelma.com

Günün Önemli Haberleri