Yıldırım son noktayı böyle koydu!

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Beyaz TV'de üniter yapıyla ilgili yapılan tartışmaları değerlendirdi. Yıldırım, son açıklamalarla konunun kapandığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, eyalet sistemi tartışmalarına son noktayı koydu. MHP ile oylanacak anayasayı hazırlarken üniter yapıyı kırmızı çizge olarak gördüklerini söyleyen Yıldırım, "Erdoğan ve Bahçeli'nin açıklamalarıyla mesele kapanmıştır" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, Beyaz TV’de son bir kaç gündür devam eden eyalet sistemi tartışmalarını değerlendirdi. İşte Yıldırım'ın açıklamaları:

"Üniter yapı bizim de MHP’nin de hassasiyeti, vatanını milletini bayrağını seven 80 milyon vatandaşımızın da hassasiyet gösterdiği bir konu. Bu ortaya atılan dedikodular, tamamen kafa karıştırmaya yöneliktir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, bizim ve Sayın Bahçeli’nin açıklamaları ile mesele kapanmıştır. Zaten olmayan bir şeydir ve tamamen kapanmıştır.

FAZLASI BALLI BÖREK

(Adil Gür’ün açıkladığı anket sonucu) Tahminlerimi paylaşmam. Bu oy verecek vatandaşlarımızın iradesine saygısızlık olur. Ama başından beri söylediğim ‘evet’ konusunda bir sıkıntımız olmaz. Bu işin meşruiyeti 50 artı 1’dir. Fazlası ballı börek.

ERKEN SEÇİM HAKKI MECLİS’İN

Seçimi belirleyen ülkenin şartlarıdır. Ülkede işler yolunda gidiyorsa, vatandaş memnunsa bunun bir siyasi bedeli olur. Seçim hakkı Meclisindir, her zaman seçim kararı alabilir. Ama alması şartların oluşması lazım. 

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ İDDİALARI

Böyle bir şey yok, gündemimizde böyle bir konumuzda, konuşmamızda yok. Bakanlar Kurulu’nda zaman zaman iktidar kan tazeleme yapar. Bu bizim 65 hükümetimizde de oldu. Gelecek zaman içinde de olabilir. Sayın Cumhurbaşkanımızla istişare ederiz, uygun görülen zaman ve zeminde olabilir."

Günün Önemli Haberleri