Yeşil Kundura kimin sahibi kim Mustafa Yeşil'in acı ölümü

Abone ol

Türkiye'nin en köklü ayakkabı firmalarından biri olan Yeşil Kundura konkordato başvurusunda yani iflas başvurusunda bulundu. Satışların hızla düştüğü ayakkabı firması Yeşil Kundura'nın sahibi Mustafa Yeşil kimdir, aslen nereli ve Mustafa Yeşil nasıl ve neden öldü?

Yeşil Kundura'nın sahibi kimdir, Yeşil Kundura iflas mı etti soruları bugün merak konusu oldu. En köklü ayakkabı firmalarından olan Yeşil Kundura konkordato başvurusunda bulundu İflas başvurusu anlamına da gelen bu başvuru sonucunda Yeşil Kundura kimin, sahibi kim soruları akıllara geldi. Yeşil Kundura'nın kurucu ve sahibi Mustafa Yeşil 2008 yılında Ayvalık'ta tatil yaptığı sırada denizde ölü olarak bulundu. 

YEŞİL KUNDURA'NIN SAHİBİ KİM: Yaz tatilini teknesinde geçiren ve Ayvalık’tan Çeşme Alaçatı’ya giden Yeşil Kundura’nın sahibi Mustafa Yeşil 2008 yılında denizde hayatını kaybetti.

Yeşil Kundura’nın sahibi Mustafa Yeşil Alaçatı’da teknesinin yanında denizde ölü bulundu. 

MUSTAFA YEŞİL KİMDİR: Mustafa Yeşil’in Türkiye’nin en büyük ayakkabı sanayicisi olmasının hikayesi oldukça ilginç. Mustafa Yeşil, 1956 yılında 21 yaşında vatani görevini yerine getirmek için askere gider.

2003’te emekli oldu. O yıllarda postal sıkıntısı vardır ve Mustafa Yeşil’e verilen postal da Yeşil’in fena halde canını yakar. Mustafa Yeşil henüz askerdeyken Türk Ordusu’na vermek üzere askerin ayağını acıtmayacak, vurmayacak bir postal yapmayı kafasına koyar. Askerden döner dönmez 1958 yılında Topkapı’da Yeşil Kundura’yı kurar. 1964’te ise hayalindeki postalın üretimine başlar ve böylece Türk ordusuna ayakkabı üreten ilk özel şirket olur.

1990’lı yıllarda Türkiye’ye uluslararası markaların gelmesini sağlar. Türkiye’de üretim ve pazarlama anlaşmaları ile Crocs, Cat, Hush Puppies, Merrell, Geox, Harley Davidson ve Wolverine gibi dünya markaları Yeşil bünyesinde satılır. Yeşil Kundura ayrıca Adidas, Converse, New Balance gibi dünyaca ünlü markaları corner olarak satışa sunar. 1996’da hızla artan talebi karşılamak üzere fabrikasını, Çorlu’ya taşır. Çorlu’da 70 bin metrekarelik alan üzerine 15 bin metrekarelik kapalı alana kurduğu yeni tesislerinde Yeşil Kundure,yılda 2 milyon çift ayakkabı-bot üretiyor. Yeşil Kundura, 2007’de 70 milyon YTL’nin üzerinde ciro yaptı. Mustafa Yeşil, 2003’te emekli olmuş ve şirketin yönetimini kızı Emel Yeşil Küçükçolak’a bırakmıştı.

OĞLU, HİNDİSTAN GÜZELİ İLE EVLENDİ: Mustafa Yeşil, oğlu Engin Yeşil’i, Hindistan’ın tanınmış ailelerinden Vikram Thapar’ın Hindistan güzeli unvanlı kızı Ayesha Thapar ile Yeni Delhi’de 4 gün 4 gece süren bir düğünle evlendirmişti. Çift 2007 yılında ise ayrıldı. ABD’de eğitim alan, satın aldığı Ntera ile Nasdaq Borsası’na giren ilk Türk unvanını elde eden Engin Yeşil, son dönemde gayrimenkul yatırımları ile dikkati çekiyor. Yeşil İnşaat son olarak Donald Trump, Doğan Ailesi ve Taşyapı İnşaat ile birlikte Mecidiyeköy projesine ortak oldu.

Konkordato nedir ne demek Yeşil Kundura iflas haberi mi?

Günün Önemli Haberleri