Yeni anayasada ilk tur görüşmeleri bitti

Abone ol

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin yeni anayasa görüşmelerinde ilk tur tamamlandı. MHP'nin teklifini AK Partili Abdülhamit Gül, Başbakan Binali Yıldırım'a iletecek.

AK Parti ve MHP arasındaki anayasa görüşmelerinin ilk turu bitti. AK Partili Abdülhamit Gül, MHP'nin görüşlerini Başbakan Binali Yıldırım'a iletecek.

AK Parti ve MHP dün anayasa müzakere masasında buluştu. Görüşmede başkanlık sistemini öngeren teklif ele alındı. MHP yazılı bir teklifle gitmezken görüş ve hassasiyetlerini AK Parti'ye sözlü olarak iletti.

AK Parti ve MHP arasındaki ilk müzakerenin mecliste gerçekleştiği öğrenildi. Görüşme öncesinde ise buluşma yeri de saati de duyurulmadı.

İKİ KİŞİLİK MÜZAKERE MASASI

Müzakere masası iki kişilikti. AK Parti'den Abdulhamit Gül, MHP'den Mehmet Parsak. Teklif geçen hafta pazartesi günü MHP'ye iletilmiş. MHP lideri Devlet Bahçeli de salı günü partisinin grup toplantısında teklifi inceleyeceklerini açıklamıştı.

Teklifi inceleyen MHP'li kurmaylar da bir rapor hazırladı ve bu rapor MHP liderine sunuldu. MHP'li Parsak cumartesi günü de MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştü.

Bu görüşmede Bahçeli'nin görüş ve hassasiyetlerini not eden Parsak, müzakere masasında bu görüşleri AK Partili muhatabına aktardı. MHP'nin beklentisi AK Parti'nin teklifte bazı maddeleri revize edeceği yönünde. İlk müzakere sonunda MHP bu yönde bir izlenim edindi.

MHP İÇİN OLMAZSA OLMAZLAR

Cumhurbaşkanı'nın yetki ve sorumluluğu, denetim ve yargılanması MHP açısından kritik maddeler. AK Parti bu maddelere ilişkin önerilerini gözden geçirebilir.

MHP ikinci buluşma için AK Parti'den gelecek haberi bekliyor. İlk müzakerede dile getirdiği hassasiyetlerin de dikkate alınmasını istiyor. Müzakerelerdeki amaç ise her iki tarafın da evet diyebileceği bir metin ortaya çıkarmak.

MHP'li Mehmet Parsak "Müzakerelerin amaç metni olgunlaştırmaya çalışmak, eğer metin belli bir olgunluğa erişirse kamuoyuyla paylaşılır" dedi.

Günün Önemli Haberleri