Yazıcıoğlu'na takipsizlik kararı kızdırdı

Abone ol

Muhsin Yazıcıoğlu'na takipsizlik kararı BBP'yi kızdırdı. BBP il teşkilatları kararı protesto etti.

Kahramanmaraş'ta, BBP İl Teşkilatı, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verilmesini protesto etti.

Kahramanmaraş Adliyesi önüne gelen BBP İl Başkanı Hasan Kılızdağ ve beraberindeki partililer, üzerinde ''Muhsin Yazıcıoğlu davası kapatılamaz'' yazısı bulunan siyah çelengi adliye binasının kapısına koydu.

Kızıldağ, burada yaptığı açıklamada, liderleri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberinde şehadet şerbetini içen yol arkadaşlarının ölümünün üzerinden tam 7 buçuk yıl geçtiğini belirtti.

Aradan geçen süreye rağmen davada bir gelişme olmadığını ifade eden Kılızdağ, "Ancak bu süre içerisinde verdiğimiz hukuk mücadelesi sonucunda faillerin yargılanarak, yargıya teslim edilip gerekli cezaya çarptırılmasını beklerken, önceki gün itibarıyla avukatlarımız ve camiamızla birlikte yürüttüğümüz hukuki süreçle alakalı karar pilotaj hatası gerekçe gösterilerek maalesef takipsizlikle neticelendirilmiştir. Bu mesele ve bu dosya burada kapanmamıştır. Aksine bu mesele camiamızın ve milletimizin mahşeri vicdanında vuzuha kavuşana kadar açık kalacaktır." diye konuştu.


İSTANBUL'DA PROTESTO

BBP İstanbul İl Başkanlığı ile Alperen Ocakları İl Başkanlığı üyeleri, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasıyla ilgili verilen takipsizlik kararını Anadolu Adalet Sarayı önünde protesto etti.

Adalet sarayının C blok girişinde toplanan grup üyeleri, ellerinde taşıdıkları siyah çelenkle adliye kapısına kadar yürüdü.

Burada basın açıklamasını okuyan BBP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sami Daltaban, Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının ölümüyle sonuçlanan olayın suikast ve sabotaj olduğu yönündeki kuvvetli şüphelerin üzeri kapatılarak dosyada takipsizlik kararı verildiğini söyledi. 

Bu davanın siyasallaştığını ve milletin güvenini kaybettiği bir hukuk mekanizmasının kurbanı olduğunu savunan Daltaban, "Bu dosya aziz milletimizin mahşeri vicdanında hala açıktır. Muhsin Yazıcıoğlu'nun gölgesi uzun bir süre bu topraklarda dolaşacaktır.Zamanı gelince bu sürecin adil bir şekilde yürütüleceğinden ve üzeri örtülmeye çalışılan gerçekler ile adalet arasında tüm engellerin ortadan kaldırılacağından kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Daltaban, soruşturma dosyasından verilen takipsizlik kararına ilişkin Kahramanmaraş Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne itirazda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Grup üyeleri, açıklamanın ardından ellerinde taşıdıkları "Muhsin Yazıcıoğlu davası kapatılamaz" yazılı siyah çelengi adliye önüne bıraktı. 

Günün Önemli Haberleri