Yazıcıoğlu soruşturmasında şok gelişme!

Abone ol

HSYK, Yazıcıoğlu kazasını soruşturan Savcı Koç'a 'kayıtsızlık ve düzensizlik' gösterdiği gerekçesiyle kınama cezası verdi.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Yazıcıoğlu kazasını soruşturan Savcı Koç'a 'kayıtsızlık ve düzensizlik' gösterdiği gerekçesiyle kınama cezası verdi.

Yerel seçim kampanyası sırasında gittiği Çağlayancerit'te helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu 'nun "yılan hikâyesi"ne dönen soruşturmasında şok bir gelişme yaşandı. Devlet Denetleme Korulu'nun şikâyeti üzerine Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Uğur Koç'a ceza verdi. Savcı Koç'un görevinde kayıtsızlık ve düzensizlik gösterdiği, zamanında araştırma ve ayrıntılı keşif yaptırmadığı belirtildi. HSYK'nın bu kararı oybirliği ile aldığı öğrenildi.

Radikal gazetesinden Ömer Şahin'in haberine göre; Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı Uğur Koç'un hazırladığı fezlekede "Helikopter düşme olayının basit bir helikopter kazası şeklinde değil, henüz üyeleri tespit olunamayan örgüt mensuplarınca yapılan sabotaj sonucu düşürülmüş olduğuna ilişkin iddialar ve helikopter düştükten sonra yapılan arama kurtarma faaliyetleri sırasındaki yaşanan gecikme ve olumsuzlukların kasıtlı olarak gerçekleştirilmiş bir faaliyet olarak nitelendirilmesi ve bu hususun taraflarca ileri sürülmüş olduğu belirtilmiştir" denilmişti.

HSYK, Devlet Denetleme Kurulu'nun incelemesi ve ardından şikâyeti üzerine Koç hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Radikal'in ulaştığı bilgilere göre kınama cezası verilen Koç'la ilgili suçlamalar şöyle: "Kaybolduğu iddia edilen cihazların helikoptere ait olup olmadığı, bunların delil niteliği ve failler hakkında zamanında gerekli araştırma yapılmadı. Olaydan bir ay sonra jandarma ve geçici köy korucuları uçağa ait parçalar ile GPS cihazına ait hafıza kartını Cumhuriyet Başsavcılığı 'na teslim ediyor. Savcı ise yine olay yerinde ayrıntılı keşif yapmıyor. Olay yeri koordinatlarında arama yapılmadı, bu konuda eksiklik ve ihmali bulunanlar soruşturulmadı. Enkazın 1 km2 alanda olduğu bilgisi Vali ve Emniyet Müdürü'ne verilmedi. Böylece yanlış yerlerin aranmasına sebep olundu. Bölge için yeterli ekip görevlendirilmemesine, yanlış yerde aranmasına kayıtsız kalınması, yanlış bilgi verilmesine neden olanlar hakkında zamanında soruşturma yapılmadı."

Günün Önemli Haberleri