Yasemin Coşkun'un "Açmayan Bahar" isimli sergisi görücüye çıktı

Abone ol

Uzun zamandır yaptığı araştırmacı, yaratıcı ve yenilikçi sanat çalışmalarıyla dikkat çeken Yasemin Coşkun, bu defa "Açmayan Bahar" isimli sergiyle sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Sanatçı, 2010’dan bu yana Arap Dünyasında demokrasi, özgürlük ve insan hakları taleplerinden doğan siyasi hareketin savaşlara dönüşmesiyle ortaya çıkan büyük yıkımı ve bu yıkımın bunca yıldır yarattığı içinden çıkılmaz durumu kendi ifade biçimiyle eserlerine taşımış.

Yaşanan bu trajedide öngörüsünün, "Arap Baharının çiçeklenmeyeceği" olduğundan yola çıkarak, sergiye "Açmayan Bahar" ismini veren sanatçı, farklı yüzeyler üzerine kolaj, asamblaj ve montaj tekniği kullanarak, paslı demirden folyoya, kumaştan ipe, tenekeden mukavvaya kadar geniş bir malzeme yelpazesi kullanmış.

Gaziantep'te doğan Yasemin Coşkun, H.Ü. Sosyal Hizmetler Bölümü'nden mezun oldu. Orhan Çetinkaya, Cezmi Orhan, Ali Asgar Çakmakçı, Prof. Zafer Geçaydın ve Prof. Cebrail Ötgün atölyelerinin yanısıra, G.Ü. Eğitim Fakültesi Seramik Bölümü'nde, resim, heykel, seramik eğitimi aldı. "Tanıklar", "Kentleşememe", "Fukişima'ya Ağıt" önemli projeleri arasındadır.

Galeri Sanatyapım'da 12 Kasım 2018 Pazartesi günü açılacak sergi, 7 Aralık 2018 tarihine kadar görülebilir.

Günün Önemli Haberleri