YAŞ öncesi sürpriz zirve son dakika haberi

Abone ol

YAŞ toplantısı öncesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile İstanbul'da bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan  Binali Yıldırım ile Tarabya Köşkü'nde bir araya geldi. Dün akşam saat 15:30'da başlayan ve 6 saat süren sürpriz görüşme, her iki ismin de bugünkü resmi programında bulunmuyordu.

Buluşmanın ana konusunun, bugün yapılacak olan kritik Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında alınacak kararlar olduğu öğrenildi.

Başbakan Yıldırım'ın çağrısı üzerine Yüksek Askeri Şura'nın olağan toplantısı yarın yapılacak. Şura üyeleri, toplantı öncesi Başbakan Yıldırım başkanlığında  Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Daha önce Genelkurmay Başkanlığındaki "Çakmak Salonu"nda yapılan "çok gizli" nitelikli toplantı, Genelkurmay Karargahı dışında üçüncü kez  Çankaya Köşkü'nde yapılacak. Şura çalışmaları bir günde tamamlanacak. Toplantıda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerindeki çalışmaların yanı sıra albay, general/amiral terfi ve atamalarının gündeme gelmesi bekleniyor.

İLK TOPLANTI DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA YAPILDI

Çankaya Köşkü'ndeki ilk şura toplantısı, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Başbakan Yıldırım başkanlığında 28 Temmuz 2016'da gerçekleştirilmişti.

Yıldırım başkanlığında  Çankaya Köşkü'ndeki ikinci şura toplantısı ise 23 Ağustos 2016'da yapılmıştı. Özellikle görev süresinin uzatılması uygun görülen albaylarla ilgili konuların ele alındığı toplantıda şura, yeni yapısıyla ilk defa toplanmıştı.

Yüksek Askeri Şura yarın 2017 YAŞ kararları kim gidici kim kalıcı?

Günün Önemli Haberleri