Vekillerden Ankara Emniyeti'ne ziyaret

Abone ol

TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyeleri 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminde hasar gören Ankara Emniyeti'ni ziyaret ederek Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan'dan bilgi aldı.

TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri, 15 Temmuz'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında en yoğun saldırıların gerçekleştiği yerlerden biri olan Ankara Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Bozkurt ve milletvekillerini, Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ile diğer yetkililer karşıladı.

Komisyon Başkanı Bozkurt ve beraberindeki milletvekilleri, taziye ve geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, darbecilerin hedefleri arasında yer alan, uçak ve tank saldırıları ile tahrip edilen Ankara Emniyet Müdürlüğü binasında incelemelerde bulundu, Karaaslan'dan bilgi aldı.

Karaaslan, 15 Temmuz gecesi saat 21.25 civarında o günkü nöbetçi müdür yardımcısının Genelkurmaydan gelen yoğun silah sesleri üzerine kendisini aradığını, daha sonra olayı öğrenmesi ve bilgi vermesi için müdür yardımcısını oraya yolladığını belirtti.

Genelkurmay önüne giden ilgili müdür yardımcısının, "Çevrede çok fazla boş kovan olduğunu ancak yaşananlara dair hiçbir belirti olmadığını" ilettikten sonra karargahtan silah sesleri gelmesi üzerine 21.35'te bizzat karargaha gittiğini aktaran Karaaslan, ancak içeriden birkaç el silah sesinin geldiğini ve ışıkların kapalı olduğu anlattı. Karaaslan, bunun üzerine merkez komutanlığını arayıp "Genelkurmaydan silah sesleri geldiğini ve haberlerinin olup olmadığını" sorduğunu ancak bir sonuç alamadığını söyledi.

Karaaslan, Polis Özel Harekat Merkezine, "Genelkurmay karargahının tüm kapılarının tutulması" yönünde talimat verip Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ı bilgilendirdikten sonra Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile planlama ve müdahale için toplantı yaptıklarını belirtti.

15 Temmuz gecesi 51'i hizmet aracı, 73'ü personel olmak üzere toplam 124 aracın kullanılamaz hale geldiğini bildiren Karaaslan, uçakların vurduğu bazı kısımların yıkılacağını ve halen personelin zor şartlarda da olsa yemekhaneleri bulunmadan görevlerine devam ettiğini vurguladı.

Komisyon üyeleri, incelemelerin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğünden ayrıldı.

Günün Önemli Haberleri