Ve DSP kararını açıkladı

Abone ol

CHP ile DSP Anayasa değişiklik paketi ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne yapacakları iptal davasında görüş birliğine vardı.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''CHP yöneticilerine, Anayasa ile ilgili oylamaların ardından, arkadaşlarımızın imzalarını toplayacağımızı ve kendileri ile birlikte iptal davasında taraf olacağımızı belirttik'' dedi.

Türker, CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek'in ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine iptal davası konusunda milletvekillerinin imzasıyla ilgili görüşlerinin sorulduğunu söyledi.

Bu konuyla ilgili milletvekilleriyle daha önce toplandıklarını belirten Türker, şunları kaydetti:

''Söz konusu olan Anayasa maddesi, partilerin kapanması maddesi ve HSYK maddesi değişmezse bir uzlaşma içinde olunmazsa veya şimdilik ayrılmazsa referandumda ayrı oylama konulmazsa biz bu anayasa değişikliğinin dayatılmış bir değişiklik olacağı gerekçesiyle, diğer maddelerin içinde benimsediğimiz hatta bizim önerdiğimiz maddeler olmasına rağmen iptal davasına katkıda bulunacağımızı kararlaştırmıştık.

Bu konuda CHP yöneticilerine, Anayasa ile ilgili oylamaların ardından, arkadaşlarımızın imzalarını toplayacağımızı ve kendileri ile birlikte iptal davasında taraf olacağımızı belirttik.''

Günün Önemli Haberleri