Ve Demokrat Parti'nin lideri belli oldu

Abone ol

Demokrat Parti aylardır süren kısır döngüyü aydınlığa kavuştu. Dün akşam yapılan görüşmede tek isim üzerinde mütabakata varıldı.

Son günlerde adaylık konusunda büyük sıkıntı yaşanan Demokrat Parti'de mutla sona ulaşıldı. Yeni genel başkan üzerinde firik birliğine varıldı. Bu isim İlhan Kesici oldu.

www.sonsayfa.com sitesinin haberine göre Demokrat Parti'de Hüsamettin Cindoruk'un ayrılmasıyla birlikte büyük gerilim yaşanmıştı. Herkes "Partinin başına kim gelecek" diye merakla beklerken, dün gece alınan kararlar netleşmeye başladı..

Erbakan'ın kurmaylarından birini Çiller'e göndererek "birlikte hareket edelim" haberi büyük yankı buldu. Bu sıcak gelişmeyi Ahmet Özal'ın "Demirel bana onay verdi" açıklaması takip ettti.

Bu gelişme üzerine parti tabanı paylaşım sitelerinde gurup kurarak konuyu masaya yatırdı. Zaman zaman büyük tartışmalara neden olan bu yazışmalarda Çiller ismi hep ön planda kaldı. Acak, Çiller'in bir türlü açıklama yapmaması büyük gerilim yarattı. En son gelişme ise, İl başkanlarına verilen randevuların hiç bir gerekçe gösterilmeden iptal edilmesi oldu.

Ancak Çiller'den sonra ismi en çok konuşulan İlhan Kesici suskunluğunu hep korudu. Çok sayıda partili partinin başına geçmesi için baskı yaptı. Kesici, tabanda birlik beraberliğin bozulmadan kongreye tek vucut halinde gidilmesini istedi. Ancak bu bekleyişi bir türlü sonuç vermeyince, nihai kararını verdi.

Cumartesi günü açıklanacak.

Dün akşam çok sayıda partili, İlhan Kesici ile görüşmek için yola çıktı. Uzun uğraşlar sonucunda, Kesici ikna edildi. İlhan Kesici cumartesi günü  yaşanan süreci partililerle  paylaştıktan sonra neden aday olduğu konusunda kamuoyunu bilgilendiren açıklamalar yapacak..
Günün Önemli Haberleri