UYUMA! Sokağına, mahallene ve gençliğine sahip çık...(2)

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında tek tuşla ihbarda bulunmaya imkan tanıyan 'UYUMA Projesi' hayata geçiyor. İçişleri Bakanı Soylu, 'UYUMA tamamen yerli ve milli bir yazılımdır'

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın 100 Günlük İcraat Programı'nda açıkladığı, uyuşturucuyla mücadele kapsamında tek tuşla ihbarda bulunmaya imkan tanıyan 'UYUMA Projesi' hayata geçiyor. Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaş, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunacak. Projenin tanıtım toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşları 'UYUMA' uygulamasını kullanarak ülkenin güvenliğine katkı sağlamaya çağırdı.

BAKAN SOYLU'DAN VATANDAŞA ÇAĞRI... İçişleri Bakanlığınca bugün itibariyle hayata geçirilen UYUMA uygulaması, vatandaşlarca akıllı telefonlara yüklenebilecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, UYUMA projesinin tanıtım toplantısında konuştu. "UYUMA tamamen yerli ve milli bir yazılımdır" diyen Bakan Soylu, "Her vatandaşımız 'UYUMA' uygulamasını kullanarak bu ülkenin güvenliğine katkı sağlayabilir" ifadelerini kullandı. 

9 AYDA 13 BİN 229 TORBACI TUTUKLADI... Bakan Soylu, "2018 yılbaşından, 25 Eylül'e kadar 15 bin 262 uyuşturucudan tutuklama gerçekleştirildi. Bunun 13 bin 229'u sokak satıcısı. Bugünden sonra sokaklarda çok daha büyük bir kararlılıkla çocuklarımızın, gençlerimizin güvenli bir halde olmasını temin eden adımlarımız devam edecektir" dedi.

UYGULAMA NASIL KULLANILACAK?.. Tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen UYUMA uygulaması, Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı uzmanlarının imzasını taşıyor. Uygulama, vatandaşlarca akıllı telefonlara yüklenebilecek. Uygulamayı telefonuna indiren kullanıcı, kişisel bilgilerini sisteme kaydettikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayacak.

İHBARCININ KİMLİĞİ GİZLİ KALACAK... Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaş, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunacak. Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletilecek. İhbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulacak. Herkesin akıllı telefonuna indirilebileceği uygulama, uyuşturucuyla mücadelede vatandaş desteğinin artırılması amacını taşıyor.

Diğer Videolar