Uysal'dan tutuklu başkana ziyaret!

Abone ol

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, tutuklanan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret etti

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Bodrum Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyon ile ilgili olarak, ''Geçmişte, adaletin siyaseti kuşattığı gibi bir algı vardı. Ümit ederiz ki bugün de siyasetin adaleti kuşattığı gibi bir algı ve süreç işlemesin'' dedi.

DP Genel Başkanı Uysal, Bodrum Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında tutuklanan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u Muğla E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulanan Uysal, belediye başkanı Kocadon'un moralinin iyi olduğunu, tüm partililere selamı olduğunu söyledi.

ADALETE GÜVENİYORUZ!

Kocadon'a güvendikleri kadar adalete de güvendiklerini ifade eden Uysal, ''Kamu mesuliyetleri zaman zaman hak edilen ya da hak edilmeyen bir takım süreçlerle karşı karşıya bırakır. Temelde iyi işler yapıldı. Millet vicdanında karşılık bulduğu sürece adaletin tecelli edeceğini ümit ediyorum'' dedi.

Uysal, konunun en kısa sürede sonuçlanması için tüm girişimleri yaptıklarını kaydederek, ''Geçmişte, adaletin siyaseti kuşattığı gibi bir algı vardı. Ümit ederiz ki bugün de siyasetin adaleti kuşattığı gibi bir algı ve süreç işlemesin. Sanki muhalefet partisi belediye başkanları idari ve adli mekanizmalarla ablukaya alınıyormuş gibi görüntü de çıkmasın. İtham etmek istemiyoruz, ancak bu tür endişelerin bizde ve kamuoyu vicdanında olduğunu biliyoruz. En kısa sürede hukuki süreçte neticelenir, diye var gücümüzle çaba sarf ediyoruz'' diye konuştu.

ADALET YARA ALDI!

DP Genel Başkanı Uysal, Bodrum'un ilçe olmasına rağmen Türkiye'nin prestijli bir yeri olduğunu, turizm ve ülkenin yurt dışına dönük yüzü itibarıyla çok önemli olan bir belediyeye, kamunun da hassas davranacağına inandığını dile getirdi.

Hem iktidarın hem de iktidarın paydaşları olan kurumların gerekli hassasiyeti göstermesini beklediklerini vurgulayan Uysal, şöyle konuştu:

''Türkiye herkesin hukukundan emin olduğu bir ülke mi olacak, yoksa 'herkes eşittir ama birileri daha fazla eşittir' ilkesi mi işleyecek. Bugün iktidar partisinin belediyelerinde de cezalar almasına rağmen görevlerini yapan insanlar var. Diğer tarafta bizim bir başka belediyemiz Eskişehir'in Sivrihisar Belediye Başkanı görevden el çektirildi. Adalete güveni zedelersek bu ülkede hiç birimizin karşılıklı hukukunu koruyacak bir başka mekanizma kalmaz. Adalet, Türkiye'de çok ciddi yaralar almıştır. Umarım böyle bir algının pekişmesi için bir süreç işlenmez."

MEHMET AĞAR'I ZİYARET EDECEK MİSİNİZ?

Bir gazetecinin Aydın'ın Yenipazar ilçesindeki K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulanan Mehmet Ağar'ı ziyarete gidip gitmeyeceği yönündeki sorusu üzerine Uysal, ''Mehmet Ağar'ı en yakın zamanda ziyaret etmeyi düşünüyorum. Kendisiyle şahsi hukukum da var. Mehmet Bey de orada bir vazife yapıyor'' şeklinde cevapladı.

Günün Önemli Haberleri