Uras'tan Erdoğan'a Temel fıkrası

Abone ol

Ufuk Uras, Başbakan Erdoğan ile görüşme anlattığı anlattığı fıkrayı bu kez kamuoyuyla paylaştı.

A Haber’de Selin Ongun’un sunduğu Bi Sormak Lazım Programı Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi adında yeni bir siyasi parti kuran Ufuk Uras’ı konuk etti.

Geçen yıl kulislerde AK Parti'ye geçeceği iddialarına yol açan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesini aktaran Uras, Erdoğan'a sohbet esnasında Karadeniz fıkrası anlattığını söyledi. Uras, fıkrayı şöyle aktardı:

"Temel'e 'Laz olmasaydın ne olurdun?' diye sormuşlar, o da 'Çok mahçup olurdum' demiş. Kimsenin kimliğinden mahçup olmayacağı yurttaş anayasasının ne kadar önemli olduğu ortada. Fıkrayı bu bağlamda anlattım. Erdoğan, 'Biz bu konuda adım atacağız" dedi. AK Parti'nin bir dizi meselede toplumdaki genel eğilime baktığını öne süren Uras, "Temel konuları referandum haline getirdiğinizde ne olacağı belli değil ki. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda adım atılamıyor. CHP ve MHP başka telden çalıyor. Kimse masadan kalkmıyor ama takoz koyma konusunda herkes marifetli" dedi.

"ÖNLÜK EŞİTLEMEZ, AYNILAŞTIRIR"
Tek tip kıyafetle ilgili olarak geçen yıl TBMM kürsüsünde kravatını mikrofona asarak tepki gösteren Ufuk Uras, okullardaki kıyafet serbestisini de olumlu karşıladığını belirtti. "Benim de tüm hayatım boynumu tahriş eden kolalı gömleklerle geçti" diyen Uras, sözlerini şöyle tamamladı: "Üniforma kelimesi 'Tektip'ten geliyor. Nazizm ile ilgili. Önlükle insanlar eşitlenmiyor, aynılaştırılıyor. Şimdiki gençler Salı Pazarı'ndan üzerlerine bir tişört geçirip okula gidiyorlar. Tektipleşmeden sıtkımız sıyrıldı, TBMM'ye girdiğimden beri iç tüzük değişsin diye uğraştım."

Günün Önemli Haberleri