Un ihracatına son dakika kararla sınırlama getirildi!

Abone ol

Ticaret Bakanlığı, fiyatlarda istikrar sağlanması için un ihracatına geçici sınırlama getirdi. Ticaret Bakanlığı konuyla ilgili "Son dönemde yurt içi un fiyatlarında yaşanan dalgalanmalardan dolayı, Bakanlığımızca İhracat Rejimi Kararında değişiklik yapılarak Dâhilde İşleme Rejimi (DIR) dışındaki un ihracatına yeni düzenleme getirilmiştir" açıklamasında bulundu.

Un ihracatına son dakika bir kararla geçici sınırlama getirildi. Karar artan un fiyatlarına kontrol getirmek amacıyla alındı.

İstanbul Fırıncılar Odası yaptığı açıklamada, "Yapılan bu hamle ile Türkiye'deki un fiyatlarının gerçek değerlerine geleceğini ümit ediyoruz..." ifadesi kullanıldı.

TİCARET BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ: Öte yandan Ticaret Bakanlığı da konu hakkında bir açıklama yaptı.“Son dönemde yurt içi un fiyatlarında yaşanan dalgalanmalardan dolayı, Bakanlığımızca İhracat Rejimi Kararında değişiklik yapılarak Dâhilde İşleme Rejimi (DIR) dışındaki un ihracatına yeni düzenleme getirilmiştir.” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

GEÇİCİ DÜZENLEME: Bu kapsamda Dâhilde İşleme Rejimi (DIR) dışında gerçekleşen un ihracatımıza sınırlama getirilmiştir. Sınırlama getirilen un ihracatının payı, ülkemizin toplam un ihracatının yaklaşık %1'ini oluşturmaktadır. Düzenlemenin temel amacı yurt içi un fiyatlarında istikrarı sağlamak, tüketicimizi korumak ve spekülasyonun önüne geçmektir. Bahse konu düzenleme geçici olup, fiyat istikrarının sağlanmasını müteakip sona erdirilecektir.

İSTANBUL FIRINCILAR ODASI: UN İHRACATI DURDURULDU: İstanbul Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı önderliğinde İstanbul Fırıncılar Odası katkılarıyla ; Un fiyatları ile alakalı Ticaret Bakanlığı ile yapılan müzakereler sonucu 06.09.2018 tarihi itibari ile un ihracatı durdurulmuştur. Ticaret Bakanlığımızın yapmış olduğu bu hamle ile Türkiye’deki un fiyatlarının gerçek değerlerine geleceğini ümit ediyoruz…Fırıncı Esnafımıza ve Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

Günün Önemli Haberleri