Ümraniye'de metro inşaatı yanındaki yol çöktü 2 kişi hayatını kaybetti

Abone ol

ÜMRANİYE'de metro inşaat sahasının da olduğu caddede göçük meydana geldi. Göçük altında kalan iki güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Dudullu-Bostancı Metro Hattı şantiyesinin yanındaki yolda yaşanan göçük sonrası 10 metre çapında, 7-8 metre derinliğinde çukur açıldı.

ÜMRANİYE'de yaşanan göçükte, güvenlik görevlisi Güray Halat'ın cansız bedeni toprak altından çıkarıldı. Güray Halat'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Göçükte ilk olarak sabah Mehmet Altun'un cenazesi çıkarılmıştı.

Parseller Mahallesi Kesikkaya Caddesi üzerinde yapımı süren metro çalışmasının olduğu bölgede henüz bilinmeyen bir nedenle saat 01.30 sıralarında yolda çökme meydana geldi. Çökmenin meydana geldiği yerin yanında bulunan siteye ait güvenlik kulübesi ile şantiyeye ait konteyner de göçük altında kaldı.

Savcılık soruşturma başlattı
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümraniye metro inşaat sahasının da bulunduğu caddede meydana gelen ve 2 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan çökmeye ilişkin soruşturma başlattı.

Göçük altında kalan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Bu sırada yandaki inşaat alanında bulunan güvenlik kulübesindeki iki görevli göçük altından kaldı. Göçük çevrede paniğe neden olurken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucu saat 08.00 sıralarında 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Göçük altındaki diğer kişinin cesedine ise saat 13.50 sıralarında ulaşıldı.

Tünel genişletme çalışması yapılırken bu alanda göçük meydana gelmiş
Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal, "Burada öncesinden tüneli açılmış. Tünel bittikten sonra makas değiştirme noktasında bir genişletme çalışması yapılırken bu alanda göçük meydana gelmiş" dedi.

Binalarda sıkıntı yok
Uysal, göçük nedeniyle tahliye edilen binalarla ilgili teknik çalışmaların yapılacağını belirterek, "Eğer binalarda teknik olarak sıkıntı varsa boşaltılacak. Ön bulgulara göre binalarda herhangi bir sıkıntı yok." dedi.

Doğalgaz akışı kesildi
Öte yandan, çevreye doğalgaz kokusu yayılması üzerine vatandaşlar sokağa döküldü. Bölgeye sevk edilen doğalgaz ekipleri caddedeki gaz akışını kesti. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.İstanbul Büyükşehir Belediyesinden açıklama
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ise çökmenin, Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nın Parseller İstasyonu ile Depo Sahası arasındaki tünel imalatlarının, istasyon tarafındaki son genişletme etabında meydana geldiği bildirildi.

İstasyon kazı destek sisteminde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı duyurulan açıklamada, "Çöken kısım istasyon dışında; yol altında, site önünde yer almakta olup siteye ait güvenlik kulübesi oluşan boşluğa düşmüştür." bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, İBB raylı sistemler, AKOM, itfaiye, yol bakım, İSKİ, zabıta, 153 Yerinde Çözüm ekiplerinin 10 araç ve iş makinesi, 38 personel ile olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı.

Zemin altındaki boşluktan kaynaklanmış olabileceği tahmin ediliyor
Çalışmalar sırasında çevredeki bina ve yol ölçümlerinin düzenli olarak kontrol edildiği belirtilen açıklamada, "Yapılan kontrollerde olay öncesinde herhangi bir deformasyon gözlenmemiştir. Çevredeki 3 bina tedbir amaçlı boşaltılmıştır. Meydana gelen çökmenin zemin altında oluşan boşluktan kaynaklanabileceği tahmin edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Günün Önemli Haberleri