Uludere kazasında korkunç iddia!

Abone ol

DSP Genel Başkanı Türker Uludere'de şarampole yuvarlanan 9'u asker biri korucu 10 kişinin şehit olduğu kazaya neden olan aracın otopsisinin yapılmasını istedi

Aracın kaza yaptığı yolun krokisini çizen Türker, Uludere'de aracın uçuruma yuvarlandığı yerde yola üzerine gres yağı sürülmüş ve halat konmuş olabileceğini ifade etti. Türker, "Yol geliyor burada dönüyor. Gelen aracın önüne yağlı bir şey koyarsanız. Oradaki araba uçuruma düşer. Aracın otopsisini yapın. Araçta yağ, gres yağı herhangi bir şey var mı? Bu PKK'nın işidir." dedi.

"LİDERLER MUSALLA TAŞINDA DEĞİL MASADA TOPLANSIN"

Cihan Tv Network'te yayınlanan Anadolu Sabah programına katılan DSP Genel Başkanı Masum Türker, son günlerde tırmanan terör olaylarını değerlendirdi.

Terörün tırmanış göstermesinde yeni CHP modelinin etkili olduğunu savunan Türker, "Yeni CHP modeli terörün hortlamasından nedenlerin biridir. PKK'nın güçlenmesine neden olan AKP'nin politikalarına destek veren yaklaşımdır. Hüseyin Aygün'ün kaçırılması olayı işi tetiklemiştir. BDP'lilerin PKK'lılarla sarmaş dolaş olması da önemlidir." diye konuştu.

Gaziantep'te terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşların cenaze törenine devletin zirvesinin katılmasını da değerlendiren Türker şöyle konuştu: "İstihbarat sıfırdır. İki gündür televizyonu izliyorum. Önce deniyor ki 'oraya park etti.' Şimdi ise 'ben tuvalete gideceğim geleceğim' demiş. Bu bilgilerle bile Türkiye çarpıtılıyor. Musalla taşında devlet orada. Hayır. Devlet musalla taşının başında bir araya gelmemeli. Devlet daha önce bir araya gelmeli. Cumhurbaşkanı liderleri bir araya getirsin. Liderler biraya gelsin otursun konuşsun. Kılıçdaroğlu önce 'Meclis toplansın' dedi yanlış şimdi 'bir araya gelelim' dedi doğrudur."

"PKK SURİYE OLAYLARINDAN SONRA STRATEJİ DEĞİŞTİRDİ"

Terör örgütü PKK'nın Suriye olaylarından sonra strateji değişikliği yaptığını ifade eden Türker, "Dört ülkede ayrı birer Kürdistan kurup konfederasyon oluşturacak yapı. Bunu yapma imk'nı var. Geçmişte reddettiğimiz Irak bütünlüğü yapısı bütünlük olmaktan çıktı. Barzani'yi ayrı bir devlet olarak görüyoruz." diye konuştu.

UEFA'nın Kuzey Irak bölgesel yönetiminin takımlarını lige davet ettiğini kaydeden Türker, "Türk futbol takımı Kıbrıs'a gidip maç yaparsa Türkiye ceza alır. Ama UEFA Barzani'nin federal yapısını ayrı bir devlet gibi kabul edip lige aldı. Türkiye bunun hepsini seyretti." şeklinde konuştu.

Günün Önemli Haberleri