Ucuz trafik sigortası bekleyenlere net yanıt

Abone ol

Torba yasa çıktı peki trafik sigortası primleri düşecek mi? Ya da Yüksek fiyata yaptırılan trafik priminiz iade edilecek mi sorusuna Hürriyet yazarı Noyan Doğan yanıt verdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan, trafik sigortası poliçesini iptal ettirip yenisini yaptıranların aynı parayı ödeyeceğini yazdı. Noyan, ayrıca çıkan yasa sonrası primlerde indirim olmayacağını ancak yükselmeyeceğini de belirtti.

TORBA yasa ile trafik sigortasında değişiklik öngören kanun çıktı. Trafik primlerinin düşeceği beklentisi oluştu. Peki ne ne kadar gerçekçi?

İADE YOK

Torba yasa Yüksek fiyata yaptırdığınız trafik priminiz iade edilecek mi?" sorusuna Hürriyet'in sigorta uzmanı yazarı Doğan, köşesinde yanıt verdi: "Hiçbir şirket size fazla ödediğiniz primi iade etmeyecek."

Poliçeyi iptal ettirip ucuza poliçe yaptırmak isteyenlere de yazar, böyle seslendi:

"Bir ya da iki ay önce 500 liradan sigorta yaptırdınız, bugün herhangi bir nedenden iptal ettirip, yarın yenisini yaptırın; ödeyeceğiniz para üç aşağı beş yukarı yine aynı olacaktır."

Yasanın primleri düşürmek için değil bundan sonra artmaması için çıktığına işaret eden Noyan Doğan, yazısını böyle tamamladı:

FAHİŞ PRİMLER OLMAYACAK

"Yani, geçen sene 200 liraya yaptırdığınız sigortaya, bu sene 600 lira ödediniz; yasa çıkmasaydı, gelecek sene bin, belki de bin 200 lira ödeyecektiniz. İşte yasa sayesinde fiyatlar bu rakamlara çıkmayacak. Özetle, indirim olmayacak ama bindirim de olmayacak.

Ne mi, demek istiyorum? Son dönemde trafik poliçesini kaç paraya yaptırdıysanız, yenileme zamanı geldiğinde, hasarınız da yoksa ya aynı fiyatı ya da az biraz aşağısını ödeyeceksiniz. Ama şunu bilin ki, bundan sonra eski fiyatlardan trafik sigortası yaptıramayacaksınız. Daha açık; ticari olmayan araçlar için artık 150-200 liralara, ticari araçlar için de 500-600 liralara trafik poliçesi dönemi kapandı. Diyeceğim o ki, beklentinizi çok yüksek tutmayın."

Günün Önemli Haberleri