Türk'ten Erdoğan'a jet yanıt

Abone ol

Başbakan Erdoğan grup toplantısında Türk'ü eleştirdi. Ahmet Türk'ten de o eleştiriye çok hızlı bir yanıt geldi.

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına cevap vererek, "Sadece Kürtlerden hassasiyet beklemek gerçekten doğru değil, herkesin o hassasiyeti göstermesi lazım” dedi.

Türk, BDP Grup Toplantısı çıkışında, Başbakan Erdoğan’ın isim vermeden kendisine yönelik “Bize gelip konuşuyorlar, 'gelin' diyoruz, kendilerini adaya gönderiyoruz. Samimiyetle söylüyorum, biz buradan gönderiyoruz. Sen oradan döndükten sonra zehir zemberek açıklama yaparsan olmaz. Seni oraya gönderen Başbakan için Kürt kardeşlerime ‘Bu başbakan bomba yağdırıyor’ dersen bu olmaz” sözlerine cevap verdi.

BOMBALAR PATLAMASIN DERKEN....

Türk, Başbakan Erdoğan’ın hassasiyet isterken, kendisinin de sürece karşı çok hassas davranması gerektiğinin mesajını vermeye çalıştığını belirterek, “Bir yerde barış arayışları olurken diğer tarafta bombaları yağdırması toplumda bir güvensizliğin gelişmesine neden. Elbette ki olaylar, eylemler oldu, güvenlik güçleri…Ama bu farklı bir şey. Yani 50 uçakla, hiçbir şey yokken oraya gitmek farklı olarak algılanıyor toplumda. Bunu barış sürecinin güvensizliğini artıracak bir davranış olarak nitelendirdim. Bu konuda da düşüncelerimi açıkladım. Sadece Kürtlerden hassasiyet beklemek gerçekten doğru değil; herkesin o hassasiyeti göstermesi lazım. Yıllardan beri, 30 yıldan beri acıların yaşandığı bombaların patladığı bir dönem; şimdi bu ‘bombalar patlamasın’ derken elbette ki hassasiyet konusunda da bizim söyleyebileceğimiz bazı şeylerin doğru okunması ve algılanması gerekir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İmralı’ya ikinci heyetin gitmesi ile ilgili olarak da Türk, bu konunun Adalet Bakanlığı’nın iznine bağlı olduğunu söyledi.

Günün Önemli Haberleri