Türker'den 'Hacivat-Karagöz' benzetmesi!

Abone ol

DSP Lideri Masum Türker, parti liderlerini 'Hacivat- Karagöz'e benzeterek Türkiye'nin sorunlarıyla ilgilenmemekle suçladı!

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'nin güncel sorununun, üniversiteye giriş sınavı olduğunu söyledi.

Türker, seçim çalışmaları kapsamında Amasya'da DSP İl Başkanı Kazım Demir, milletvekili adayları Alaattin Bayram, Hamdi Yıldırım ve Dursun Duran ile birlikte Büyük Amasya Oteli'nde basın mensupları ile bir araya geldi. Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türker, siyasiler arasındaki tartışmaları eleştirerek, ''Vatandaşlarımız, liderlerin bu 'Hacivat Karagöz' misali çatışmalarından fevkalade rahatsız'' dedi.

YGS'de şifre iddialarına değinen Türker, şunları söyledi:

''Türkiye'nin güncel, seçimi ilgilendiren sorunu, üniversiteye giriş sınavıdır. Bu, bizim programımızı da ilgilendiren sorun. Bazı dershanelerin bu şifreler içinde yer aldığı, yapılan açıklamalardan, konuşmalardan açıkça ortaya çıkmakta ama kimse bu dershanelerin hangileri olduğunu, bu şifreleri, soruları aldıkları zaman nasıl kullandıklarını tartışmıyor ve konuşmuyor. İşin bu kısmını ciddi bir sorun olarak mahkemelerde çözülmek üzere bir kenara bırakarak, sınavlara giren bir milyon 700 bin gencimizin geleceği ile ilgili bu tartışmaları, bu gençleri sorunu çözmeye iletmek gerekir.''

Zorunlu askerlik hizmetinin tartışmaya açıldığını da hatırlatan Türker, "Zorunlu askerliğin de bedelli hale getirilmesi de siyasi bir vaat haline gelmesi de fevkalade yanlıştır. Şu anda mevcut olan yaslara göre bedelli askerlik, askerlik süresinin kısaltılması mümkündür'' diye konuştu.

Türker, Emeklilik, YÖK ve tarım politikaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Günün Önemli Haberleri