Türel, HESTOUREX Fuarı açılışında konuştu

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sağlıkla turizmin birbirinden ayrılmaz iki önemli unsur olduğunu söyledi

Antalya’nın bu iki alanda da önemli zenginliklere sahip olduğunu vurgulayan Türel, “Uzun zamandır değerlendiremediğimiz bu fırsatları artık değerlendirebilen bir şehir haline geldik. Her yıl önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Dışişleri, Kültür ve Turizm, Ekonomi, Kalkınma, Gençlik ve Spor ile Sağlık Bakanlıklarının destekleriyle bu yıl 2.’si düzenlenen Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre Fuarı (HESTOUREX), ANFAŞ EXPO Center'da açıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel fuarın açılışında yaptığı konuşmaya, “Antalya’da yine dünya çapında bir organizasyon yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” sözleriyle başladı.

HESTOUREX başarılarını arttırıyor 

HESTOUREX Fuarı’nın ülkemizin bayrağını dünyanın dört bir yanında, Antalya bayrağıyla birlikte büyük bir başarıyla dalgalandıran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önderliğinde başladığını vurgulayan Başkan Türel,  HESTOUREX’in geçen yıl başlayan bir fuar olmasına rağmen başarılarını arttırarak devam ettiğini söyledi. Türel, organizasyonu himayelerine alarak desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. 

Başkan olmanın onurunu idrak ettim

Fuarın açılışında yayınlanan tanıtım filmini izlerken gururlandığını vurgulayan Başkan Türel, “Cenab-ı Hakk’ın fevkalade cömert, lütufkâr davrandığı bu topraklarda belediye başkanı olarak görev yapmanın onurunu, bu şehirde yaşayan bir vatandaş olarak bulunmanın mutluluğunu bir kez daha idrak ettim” sözleriyle duygularını dile getirdi. 
Daha çok organizasyona ihtiyaç var

Antalya’nın her köşesinin ayrı bir zenginliğe sahip olduğunu söyleyen Türel, “Antalya, dünyada turizm alanında önemli bir başarı öyküsünü yazmıştır ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Onun için daha çok HESTOUREX’lere ihtiyacımız var. Daha çok organizasyona ihtiyacımız var” diye konuştu. 

Sağlıkla turizm birbirinden ayrılmaz

Antalya’nın bugüne kadar G20 başta olmak üzere, NATO Zirvesi, EXPO gibi önemli birçok uluslararası organizasyonu büyük bir başarı ile tamamladığına dikkat çeken Başkan Türel, HESTOUREX’in de sağlıkla turizmi bir araya getiren dünya çapında bir organizasyon olduğuna işaret etti. Türel, “170’in üstünde ülke katılıyor. Tabi sağlıkla turizm artık birbirinden ayrılmaz 2 önemli unsur ve sağlık dediğimizde turizmin çok önemli bir ayağını görüyoruz. Spor dediğimizde de turizmin çok önemli bir ayağını birlikte değerlendiriyoruz. Antalya bu konuda müthiş zenginliklere sahip bir şehir. Şimdi artık uzun zamandır değerlendiremediğimiz bu fırsatları değerlendirebilen bir şehir haline geldik. Her yıl böyle önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz” diye konuştu. 

Geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz

Türel, bu yıl yaklaşık 500 bin yabancı ziyaretçinin ağırlanması hedeflenen dünyanın dördüncü büyük havacılık fuarı olan Eurasia Airshow’un da Antalya’da düzenleneceğini hatırlatarak “Bugün de HESTOUREX Fuarı kapılarını açıyor. Antalya geleceğe doğru emin ellerde emin adımlarla yoluna devam ediyor. Bu organizasyonlar bunların en güzel teyidi. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum. HESTOUREX’un ülkemize turizm sektörümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.  

Günün Önemli Haberleri