Tuğluk'un açıklamasının sürece hiç katkısı yok!

Abone ol

Özışık, "Başbakan susuyor, sabrediyor, ama böyle açıklamalar halkın yumruğunu sıkmasına, yumruğunu masaya indirmesine neden olur" yorumunu yaptı.

GAZETECİLER.COM - TGRT Haber'de Günün manşeti programının bugünkü konuğu, İnternet Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'tı. Özışık, Meltem Günay'ın sunduğu progamda gündemi, Ankara'daki bombalamaları, İmralı görüşmeleri ve çözüm sürecinde yaşananları yorumladı.

Özışık, yarın Diyarbakır'da Öcalan'ın açıklamasının da okunacağı Nevruz kutlamalarında ufak tefek sıkıntılar yaşanabileceğini ama sürecin zora girmesinin artık çok zor olduğunun altını çizdi. BDP'li Aysel Tuğluk'un son açıklamalarını da yorumlayan Özışık, "Başbakan susuyor, sabrediyor, ama böyle açıklamalar halkın yumruğunu sıkmasına, yumruğunu masaya indirmesine neden olur" yorumunu yaptı. İşte Günay'ın soruları ve Özışık'ın verdiği yanıtlar:


- Kim neden böyle bir zamanda saldırı yapmış olabilir?

- Ben doğrusu çok şaşırmadım. Çözüm sürecinin başladığı dönemde benim aklımın bir köşesinde gazeteci refleksi ile böyle bir olay olabiliceği ihtimali vardı.  Barış ve kardeşlik dediğimiz sürecin sekteye uğratılması için bir şeyler olacağını bekliyrodum .Fakat bu kadar büyük bir saldırı, eylem beklemiyordum. Başbakan'ın odasına lav silahı ile saldırı yapılıyor. Adres çubuğuna baktığımızda örgütün adı yok ama Adalet Bakanlığına yapılan saldırı kimliğini veriyor. DHKP-C operasyonlarına karşı gibi görünüyor. Başka eylemeler de olabilir. Çünkü dikkatli olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz.

- Üstlenen olmadı saldırıyı bakalık kim çıkacak arkasından?

- Eylemin arkasından PKK'nın çıkmayacağı kesin. Yetkililerin elinde de bilgi vardır ama açıklama yapmıyorlar.

- Faillerin eşgalinin belirlendiğine yönelik bir takım haberler de yayılıyor. Önemli bir dönemden geçiyoruz. Bakalım yarın neler yaşanacak. Yarın Diyarbakır'daki olumsuz bir tablo nasıl etkiler?

- Diyarbakırda yarın olumsuz bir durum yaşanacağına ihtimal vermiyorum. 2 milyon insanın orada olacağı hazırlıkları var. Geçmiş dönemden çok farklı olacaktır. Yine pankartlar açılacaktır, yine terörist başı'nın resimleri olacaktır ama geçmiştekilerden farklı olacaktır bu sefer. Dolayısıyla hem Ankara ayağı hem diyarbakır ayağı çok dikkatli hareket ediyor. Yarın verilecek olan mesajlar çok önemli, Türkiye için akan kanın durması yönünde mesajlar verilecek. Ben ufak tefek provokasyonların olabileceğini varsayıyorum ama ekseriyetle olumsuz bir şey olmayacaktır.

- Aysel Tuğluk'un ifadeleri çok keskindi. Başbakan hassa davanıyor. BDP'den böyle bir açıklama yapmış olmasına ne dersiniz.

- Emine Ayna'dan gelse böyle bir açıklama şaşırmazdım. Ama hep yapıcı olan, şahinler grubundan olmayan Aysel Tuğluk'un söylemesi beni şaşırttı. Ahmet Türk gibidir o da. Bu açıklama beni şaşırttı. Ben bir politikacı ile konuşmuştum, sakin, sesini yükseltmeyen bir politikacı. Alanlara inince çok bağırdığını söylemiştim, tabana karşı böyle bir davranış sergilemeliz demişti. Aysel Tuğluk'un tabanı için böyle bir şey yapması olabilir, ama Başbakan susun dedi. Başbakan ve Demirtaş hastalandı gruplar iptal edildi. Acaba bilinçli miydi iptaller. Öcalan'ın tutsaklığı sona erdirilsin deniliyor. Ne demek bu? Başbakan defalarca tekrarladı kimse beklemesin affı diye. Kusura bakmasın ama Aysel Tuğluk'un boşboğazlığı bu. Öcalan cezaevinden megolomanca konuşuyor. Ben AK Parti'yi iktidar yaptım diyor. Bu kadar pespaye bir açıklamayı sineye çenek bir başbakan var. Tepesi attığı zaman konuşabilen bir başbakan var. Ama susmayı tercih ediyor. İdam sehpasına oturtmuşlar, hain diyorlar, ama BDP'nin isimleri bu konuda bir şeyleri kaşıyor. Habura benzememesi lazım bu sürecin. Biz zafer kazanma edası ile hava atasanız insanlar habur'daki gibi yumruğunu sıkar, bir yerde de yumruğu masaya vurur. Halk yumruğunu masaya vurursa başbakan'a kadar gider o ses. Sürece katkısı olan bir açıklama değil.

Günün Önemli Haberleri