TOKİ çok kıymetli arsalar satıyor! İşte ihale listesi

Abone ol

TOKİ'ye ait İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere toplamda 18 ildeki 139 arsa, 3 Ağustos 2017 Perşembe günü saat 13:30’da Turyap’ın düzenleyeceği açık artırma ile satışa sunuldu.

TOKİ İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 18 ilde çok kıymetli arsaları satışa çıkardı. Arsaların listesi de TOKİ sitesinden ilan edildi.

Emlak pazarlama ve aracılık hizmetleri sunan Turyap’ın organize ettiği açık artırmada konut, ticari, eğitim, sağlık, sosyal-kültürel, akaryakıt, dinlenme tesisi imarlı arsalar için İstanbul, Ankara, İzmir müzayede salonlarından ve eş zamanlı olarak internetten teklifler alınacak. İnşaat şirketleri, kooperatifler, gayrimenkul geliştirme şirketleri, müteahhitler, arsa yatırımı yapmak isteyenler söz konusu arsalara açılış fiyatlarından az olmamak üzere tekliflerini sunacaklar.

TOKİ'nin ihaledeki arsaları nerede? TAM LİSTE İÇİN TIKLAYIN
İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere; Adana , Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Karabük, Kayseri, Mersin, Samsun, Siirt, Tekirdağ ve Van arsa satışlarının bulunduğu iller. Söz konusu illerde konut, ticari, eğitim, sağlık, sosyal-kültürel, akaryakıt, dinlenme tesisi imarlı arsalar bulunuyor. 

Açılış Bedelleri Toplamı 750 Milyon TL

İstanbul’da konut, eğitim, sağlık, akaryakıt imarlı; İzmir’de konut, akaryakıt ve dinlenme tesis imarlı; Ankara’da ticaret, konut, eğitim imarlı arsalarla birlikte diğer illerin de bulunduğu arsaların açılış bedelleri toplamı 750 milyon TL. Bu arsalardan öne çıkan Adana’da 40 dönüme yakın ticaret imarlı arsa 79 milyondan; İzmir Bornova’da 136 dönüme yakın toplu iş yeri, ticaret, ibadet, belediye hizmet birimi, akaryakıt, LPG ve servis istasyonu, park ve otopark imarlı arsa 78 milyondan satışa çıkan en yüksek bedelli arsalar oldu. 

TOKİ’den Yatırımcılara Taksit Desteği

TOKİ, satışa çıkardığı arsalarda peşin, %25’ten başlayan peşinat ve 36 aya varan vadelerde ödeme seçenekleri sunuyor.

Satışa sunulan bazı arsaların nitelikleri şöyle;

İSTANBUL
Arnavutköy Sazlıbosna'da (sanayi, sanayi + meslek ve teknik öğretim tesisi), Başakşehir Kayabaşı (özel sağlık tesis, bakım ve akaryakıt tesisi), Esenyurt Hoşdere'de (bakım ve akaryakıt istasyonu), Kağıthane Merkez’de (bakım ve akaryakıt istasyonu) niteliğinde imarlı arsalar.

ANKARA
Çankaya Alacaatlı'da (özel kreş ve özel eğitim), Etimesgut Yapracıkköyü’nde (konut), Gölbaşı Taşpınar, Virancık ve Örencik’te (konut, konut ve ticaret), Pursaklar Saray'da (konut), Sincan Alcı'da (ticaret), Yenimahale Yuva'da (konut ve ticaret) niteliğinde imarlı arsalar.

İZMİR
Aliağa’da (konut), Bornova Doğanlar’da (toplu iş yeri + ticaret + ibadet + belediye hizmet+ akaryakıt – LPG ve servis istasyonu + park + askeri + yol ve otopark ), Çeşme Reisdere’de (konut ve ticaret) niteliğinde imarlı arsalar.

ADANA
Sarıçam Akkuyu’da (ticaret ve konut), Boynuyoğun’da (konut), Seyhan Şakirpaşa’da (sosyo-kültürel tesis, konut) niteliğinde imarlı arsalar.

DİYARBAKIR
Ergani Kıralan’da (konut + ticaret), Yenişehir Üçkuyu’da (MİA, konut, M3 çarşılar ve alışveriş merkezleri, konut dışı kentsel çalışma) nitelikli imarlı arsalar.

Günün Önemli Haberleri