TESK Başkanı Palandöken'den Efsane Cuma uyarısı 'indirim yok'

Abone ol

ABD'da düzenlenen Kara Cuma alışveriş haftasından esinlenen Efsane Cuma 23 Kasım'da başlıyor. Şirketler ürünlerden indirimler yaptıklarını ifade ederlen TESK Başkanı uyardı. İndirimin olmadığını belirten TESK Başkanı "Vatandaşlarımız, yeni yıla kredi kartlarını doldurarak girmemeli."dedi.

Bu hafta cuma günü başlayacak indirim furyasında TESK Başkan’ından uyarı geldi.  ABD’deki Kara Cuma’dan esinlenen Efsane Cuma 23 Kasım başlayacak. Tüm sektörler indimler için hazırlıklar yaparken alışverişin sadece Cuma ile sınırlı kalmamasını bütün bir hafta boyunca sürmesini önerdi.

Ancak Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’den vatandaşa uyarı geldi. Stokların eritilmesi uyarısı yapan Palandöken, yazılı açıklamasında, yılın belli zamanlarında büyük firmalar tarafından başlatılan ve tüm dünyada hızla yayılan alışveriş kampanyalarının vatandaşları yanılttığını savundu.

Bu tür alışveriş günlerinde önce maliyetlerin yükseltilerek fiyatların şişirildiğini, sonra da 'indirim' adı altında yeniden pazarlandığını vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

"YENİ YILA KREDİ KARTLARI DOLDURULARAK  GİRİLMEMELİ'
"Stokları tüketmek için 'fırsat', 'indirim günü', 'kapatıyoruz' gibi satış teknikleri uygulanıyor. İndirim kampanyalarına karşı vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı. Halkımız, ekonominin daraldığı ve insanların gelirlerinin azaldığı bir ortamda 'Efsane' veya 'Kara Cuma' denilerek yapılan stok eritme oyunlarına gelmemeli. Vatandaşlarımız, yeni yıla kredi kartlarını doldurarak girmemeli."

Günün Önemli Haberleri