Teröristleri tedavi eden hemşire HDP'den milletvekili adayı

Abone ol

HDP'nin Diyarbakır milletvekili adayları arasında yaralanan iki teröristin Diyarbakır'da özel bir hastanede tedavileri için yatış işlemlerine yardım ettiği öne sürülen eski hemşire Aydeniz de bulunuyor.

HDP'nin Diyarbakır milletvekili adaylarından, kanun hükmünde kararname (KHK) ile devletin milliği güvenliğine karşı faaliyette bulunduğu gerekçesiyle hemşirelik görevinden ihraç edilen Salihe Aydeniz, "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

HDP'nin 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Diyarbakır'dan ikinci sıra adayı Aydeniz hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan dava, 10. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

Söz konusu iddianamede, Aydeniz'in terör örgütü PKK'nın sözde "yasama organı" konumunda olan Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) daimi meclis üyesi olarak faaliyet yürüttüğü, sosyal alan merkezine bağlı sağlık komisyonu üyesi olarak görev yaptığının anlaşıldığı bildirildi.

Yaralı teröristlerin tedavisine yardım ettiği iddiası : İddianamede Aydeniz'in, 3 yıl önce Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yaralanan teröristler Mustafa Akan ve Hanifi Yakup'un Diyarbakır'da özel bir hastanede tedavileri için yatış işlemlerine yardım ettiği belirtildi.

Tanık sıfatı ile iddianamede ifadesine yer verilen ambulans şoförü M.P, şunları kaydetti:

-"Söz konusu teröristlerin hastaneye yatırılma işlemlerine ilişkin komuta merkezinde görevli Aydeniz ile telefonda görüştüm. 'Bizi buraya hasta sevki için gönderdiniz ancak burada kim oldukları belli olmayan yaralı kişiler var, neden böyle yapıyorsunuz?' şeklinde çıkıştım. Aydeniz ise 'Bizim olaydan haberimiz var onlar Rojova'dan geliyorlar, hemen hastaneye intikal ettirin.' diye bilgi verdi."

Teröristlerin alınması için yanlış anons geçmiş : Sağlık görevlisi Ş.G. ise Aydeniz'in merkez Kayapınar ilçesi Diclekent sitesinde bayılma vakası olduğuna dair kendilerine anons geçtiğini bildirdi. Söz konusu anonsa binaen belirtilen adrese gittiklerinde yabancı plakalı bir aracın geldiğini gördüğünü anlatan Ş.G, şu ifadeleri kullandı:

-"Aracın içerisinde ağır yaralı iki kişi gördüm. Aydeniz bayılma vakası olduğunu söyleyince yaralıları görünce şaşırdım ve şüphelendim. Aydeniz'i arayarak 'Bana bayılma vakası demiştin, burada yaralı kişiler var. Neden böyle bir şey yaptın?' dedim. Bu konuyla ilgili telefonda Aydeniz ile tartışma yaşadık. Bana yaralıların Suriye'den geldikleri, onların da bizim vatandaşımız olduğu, yardımcı olmamız gerektiği gibi şeyler söyleyerek özel hastaneye götürmemizi istedi."

O dönem Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi öğrencisi olan R.B. de eski HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın arkadaşı Aydeniz'i arayarak Suriye'de yaşanan iç çatışmalar sonucu yaralanan teröristleri tedavileri için Diyarbakır'a gönderdiğini belirttiğini aktardı.

Sağlık ekipleri teröristleri teşhis etti : Pülümür'deki sağlık merkezinde çalışan sağlık personellerinin de teröristlere alıkonulmak suretiyle ilk müdahaleyi yaptıklarına dair ifadelerine yer verilen iddianamede, söz konusu iki teröristin, Aydeniz'in Diyarbakır'da yardım ettiği teröristlerle aynı kişiler olduğuna dair fotoğraf teşhisi yaptıkları kaydedildi.

Kamu görevinden ihraç edildi : İddianamede, Aydeniz'in 675 sayılı KHK ile devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilerek, kamu görevinden ihraç edildiğinin belirlendiği yer aldı.

Şüphelinin, DTK'nın karar alma mercii olan genel kurul, daimi meclis ve komisyonlarda görev aldığı, bu organların çalışmaları kapsamında çeşitli toplantılar düzenleyerek, örgütsel nitelikteki eylemlere katıldığı bildirildi.

İstenilen ceza : HDP'nin Diyarbakır milletvekili adayları arasında ikinci sırada yer alan ve 675 sayılı KHK ile devletin milliği güvenliğine karşı faaliyette bulunduğu gerekçesiyle hemşirelik görevinden ihraç edilen Salihe Aydeniz'e, "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası ve mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor.

HDP milletvekili adayları 27. dönem milletvekilleri isim listesi

hdp
Günün Önemli Haberleri