TBMM'de Davutoğlu kavgası!

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi'nin, 2B arazileriyle ilgili verdiği kanun teklifinin AK Parti oylarıyla reddedilmesi CHP'nin tepkisine neden oldu.

TBMM'de 2B arazileriyle ilgili kanun teklifinin reddedilmesi CHP ile AK Parti arasında Davutoğlu kavgası çıkardı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te grup toplantısı bile yapamayan bir AK Parti'nin olduğunu söyleyerek Erdoğan'ın darbe yaptığını iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, 2B arazilerini mülkiyet edinmeleri için hak sahiplerine ek süre verilmesini öngören kanun teklifinin, komisyonda 45 günlük süresi içinde sonuçlandırılmadığı için doğrudan gündeme alınması önergesi kabul edilmedi. AK Parti oylarıyla kanun teklifinin reddedilmesine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti'ye Erdoğan tarafından darbe yapıldığını iddia etti.

KARŞILIKLI SÖZ DÜELLOSU

CHP'li Özel, AK Parti'nin Bakanlar Kurulu toplantısı yapamadığını, Meclis'te grubu toplayamadığını iddia ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümetin fişini çektiğini ileri sürdü. Özel, "Saray eliyle doğrudan fişinin çekildiği bir darbe süreci yaşıyoruz. AKP grubunun yerinde yeller esiyor, grup toplantısı yapamıyorsunuz, Bakanlar Kurulu yapamıyorsunuz." ifadesini kullandı.


"BUNLAR İÇ MESELEMİZ"

CHP'li Özel'in eleştirilerine cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de anamuhalefet partisinin AK Parti'den başka konuşacak bir şeyinin olmadığını söyledi. 

AK PARTİ'YE BİR ELEŞTİRİ DE HDP'DEN

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ise "Bu yaşanan darbe, Saray'ın Başbakan'a yaptığı darbe, bir partinin iç sorunu değil tüm Türkiye'nin sorunudur. Bir hükümetin, Başbakan'ın görevini yerine getirmemesi nasıl oluyor da sadece AKP'nin iç sorunu oluyor, bunu düşünmek gerek." değerlendirmesinde bulundu.

Günün Önemli Haberleri