Taşı toprağı altın diye geldiği İstanbul'da sefaleti yaşıyor

Memleketi Karabük'ten yürüyerek Adapazarı'na oradan da otobüsle İstanbul'a geldi. Tek hayali bir iş bulup ekmek parasını kazanmaktı... 23 gündür İstanbul'da iş bulamayan genç adam sokakta kalıyor, metronun sıcak hafa üfleyen mazgallarında uyuyor.

KARABÜK'te fırıncılık işiyle uğraşan Şahin Hastürk, ailesini memlekette bırakarak büyük hayallerle geldiği İstanbul’da günlerini iş bulma hayaliyle geçiriyor. 23 gün önce memleketi Karabük’ten yürüyerek Adapazarı’na gelen Hastürk buradan otobüsle İstanbul’a geldi. 23 gündür iş aradığını ve bulamadığını söyleyen Hastürk, soğuk olduğu için boşta kalan vaktini Taksim meydanındaki metronun sıcak hava üfleyen havalandırma mazgalının üzerinde oturarak geçiriyor.

Büyük hayallerle İstanbul'a gelen ancak umduğunu bulamayan 34 yaşındaki Şahin Hastürk, “Burası sıcak, etrafı soğuk ben dışarıda kalıyorum. Üşüyorum. Buraya geleli 20 günü geçti. Şuanda boştayım. Memlekette fırında çalışıyordum. Yatacak yerim yok. Dışarıda kalıyorum. 12. aya kadar bekleyeceğim" dedikten sonra şöyle devam ediyor: 

Diğer Videolar