Tarihi kazıda yüzlerce altın para çıktı

Abone ol

İtalya'da ülkenin kuzeyindeki Coma'da bulunan Cressoni Tiyatrosu kazılarında testiler içinde yüzlerce altın para bulundu. Bu tarihi gelişmeyi Kültür Bakanı Alberto Bonisoli duyurdu.

İTALYA'da Cressoni Tiyatrosu'nda yürütülen kazılar sırasında Roma İmparatorluğu dönemine ait altın paralar bulundu. Kültür Bakanı Alberto Bonisoli, bulunan altınlar için "Çığır açan tarihi bir an" ifadesini kullandı.

Como'nun güneyindeki Milano kentinde konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Bonisoli, "Benim için bu olay istisnai bir durumun da ötesinde, çığır açan tarihi bir an." ifadelerini kullandı.

Arkeologlar da kazı alanında sadece testi içinde bulunan altınların olmadığını, içeride en az üç objenin daha belirlendiğini kaydetti.

YÜZLERCE ALTIN PARA

Yetkililerden biri yaptığı açıklamada, "Bir anlığına kesinlikle bir altın külçe gördük ve iki obje daha ama şu an için sadece 4'er gramlık 27 altın parayı çıkardık. Altınlar, Honorius, 3. Valentinianus, 1. Leo ve Libius Severus dönemlerinde basılmış." diye konuştu.

Geçen hafta ülkenin Como'daki Cressoni Tiyatrosu'nda yürütülen arkeolojik kazı sırasında Roma İmparatorluğu dönemine ait yüzlerce altın para bulunmuştu.

Köpüktaşından yapılmış bir testide bulunan altınlar, daha sonra Kültür Bakanlığının restorasyon laboratuvarına gönderilmişti. Arkeologlar ile restorasyon ve para uzmanları bulgular üzerinde inceleme yapmıştı.

Günün Önemli Haberleri