Sur Yapı konut kampanyası sahibi Altan Elmas açıkladı

Abone ol

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, gayrimenkul sektörünün Çevre ve Şehircilik Başkanlığı desteğiyle hazırladığı indirim kampanyasının detaylarını açıkladı.

Gayrimenkul sektörünün Çevre ve Şehircilik Başkanlığı desteğiyle hazırladığı indirim kampanyası bugün başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kampanyanın ayrıntılarını paylaşmak için sektör temsilcileriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantının ardından Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Internethaber.com'a kampanyanın detaylarını anlattı.  

'Bugüne Kadar Sektörün Yaptığı Bir Şey Değil':  Kampanyaya bütün katkının sektörden olduğunu ve hiçbir bankanın bu kampanya içerisinde yer almadığını söyleyen Elmas, şunları dile getirdi.

"Bütün katkı sektörden aslında. Yani yüzde 10 indirim yapmış oluyoruz fiyatlarımıza. 120 aya kadar vade açmış oluyoruz. 0,98 de vade farkı oranıyla. Bu bugüne kadar sektörün yaptığı bir şey değil. Genelde 60 ay bazen 72 aylara çıkan, ağırlıklı 48 ay gibi bir vadelendirme sektörün kaldırabileceği bir vade yapısıydı geçmişte. Bugün de öyle aslında. Ama bu kampanya ile ilk defa 120 aya da sektör 'peki' dedi. Dolayısıyla hem ülkenin ekonomisinin çarklarının dönmesi hem de gayrimenkul sektörünün çarklarının dönmesi için doğru bir öncülük yapabilme adına bu yükü sektör olarak bu sefer biz aldık üzerimize. Bankalarımız yok yani bu kampanya içerisinde. Hükümetimizin elbette ki desteği çok önemli bizim için. Bugün de sayın Bakanımız geldi ve bu detayları da açıklayarak destek verdi. Kendisine bağlı emlak konut içinde yer alıyor. O Emlak konut kendi firmalarına desteğe katılıyor. O anlamda bir devlet desteği kendi içinde olabilir. Ama genel anlamda özel firmalara manevi bir destektir bu ve bir güven desteğidir. Bu da çok önemli Türkiye ekonomisi için."

Dolar-Altın Bozdurana Avantaj:  Yüzde 10 indirim yapıyoruz. Onun dışında Yüzde 10 peşinat alıyoruz. dövizini veya altınını boz diyoruz. Bunu bugünden sabitliyoruz. Bir yıldan sonra eğer dövizin artmışsa, oradan bir artış olmuş da siz onu bozduğunuz için oradan bir kayıp yaşamışsanız onu fiyatınızdan iskonto ediyoruz. Dolayısıyla dövizinizi bir yıl boyunca sabitlemiş oluyoruz.

Bin Konutluk Hedef: Biz Sur Yapı olarak da bin konutluk bir hedef koyduk kendimize. İstanbul, Antalya ve Burso olmak üzere 15 tane projemiz var. 15 projemiz de biz bu iki ay içerisinde 100 konutu satmak istiyoruz.

Ofis Ve Dükkanlar İçin de Geçerli: Fiyat sınırlaması yok. Yani sadece konut da değil, Ofis ve dükkan olarak da uygulayabilen firmalar olacaktır. Biz Sur Yapı olarak uygulayacağız. Konutlarımız, ofislerimiz, dükkanlarımız hepsi bundan faydalanabilecek.

'Çok Önemli Bir Fırsat': Fiyat sınırlaması yok. 5 milyonluk, 10 milyonluk ürüne de yapabiliriz. Dolayısıyla gençlerimiz için, özellikle 30-40 yaş grubu için büyük bir fırsat. Yani ikinci ele gidip bakmak, uğraşmak yerine üreticiden sıfır konut almak ve üreticinin çok daha kaliteli imkanlarla ürettiği projelerden alabilme fırsatı önemli bir fırsattır. Bunu değerlendirmelerini herkese tavsiye ediyorum.

Konut kampanyası başladı! Detayları Bakan Kurum açıkladı

Günün Önemli Haberleri