Süleyman Soylu AK Parti yolunda!

Abone ol

DP Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası basın açıklaması yaptı.

Başbakan Erdoğan'dan DP Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'ya davet! Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde Erdoğan ile bir araya gelen Soylu, yapılan daveti doğruladı, AK Parti'ye katılacağının sinyallerini verdi. Davetin kendisine millete hizmet etme imkanı sunduğunu söyleyen Soylu, daveti kendisi için onur vesilesi olarak nitelendirdi.
 
Erdoğan, Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu ile 1.5 saat süren bir görüşme yaptı.
 
Görüşme sonrası açıklama yapan Süleyman Soylu, Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen görüşmede, Başbakan Erdoğan'dan AK Parti'ye katılım için davet aldığını söyleyerek davetin kendisi için onur vesilesi olduğunu ifade etti. 
 
Türkiye'nin demokratikleşmesi ve zenginleşmesi için Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin önüne büyük bir ufuk siyaseti koyduğunu ifade eden Soylu, ülke olarak bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Soylu açıklamasında şunları kaydetti:
 
"Bugün yapılması gereken, ilk on yılın zihniyetini geliştirerek sürdürülebilir kılmak,  öncelikle 2023 hedeflerine ulaştırmak ve bunu 21. yüzyıla yaymaktır. Sadece bugünü idare etmek veya dünün kavgasını yapmak ve iktidar hesabı içerisinde olmak, şahsi siyasi gelecek ve ikbal peşinde koşmak eski siyaset alışkanlığıdır. Oysa Türkiye, bugün ekonomide, dış politikada, siyasette hem geçmişi tamir etmektedir  hem de gelecek Türkiyesi’nin güçlü altyapısını oluşturmaktadır. Siyasetin içinde de dışında da olsak yapmamız gereken ülke meselelerine millet eksenli ve gelecek eksenli bakmaktır. Yani, hesap ve büyük hedef, geleceği yöneten bir Türkiye oluşturmak olmalıdır."

"AK PARTİ'NİN VE MİLLETİN EMRİNDEYİM"

Erdoğan'ın samimi ve içten olan davetinin kendisi için önemli bir değer taşıdığını anlatan Soylu, kendisine millete hizmet etme imkanının sunulduğunu ifade etti. Soylu şöyle konuştu:
 
"Bu değerlendirmeler ışığında  sayın Başbakanımıza huzurunuzda yakın tarihte görmediğim, örneğine de çok rastlamadığım samimi, içten ve bizim için çok değerli olan daveti için teşekkür ediyorum. Ortaya konulan siyaset vizyonu, bizim için de milletimize hizmet etme imkânı sunmaktadır.
 
Elbette ki yaklaşık iki aydır kamuoyunun gündeminde olan bu meseleyi konuştuğumuz ve yukarıdaki düşünceleri tam anlamıyla paylaşan birlikte siyaset yaptığımız arkadaşlarımıza; talimatına uymakta he rzaman doğruluk gördüğümüz  ve bu konuda da bize açıkça yön veren büyük milletimize teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımız ile yaptığımız görüşmede kendilerinin bize duyduğu itimada teşekkür ederek Ak Parti’nin ve milletin emrinde olduğumuzu ifade ettiğimi kamuoyuna saygıyla duyuruyorum."
Günün Önemli Haberleri