Spotify 2018 yazının top 10 listesini yayınladı... En çok onlar dinlendi

Abone ol

Spotify, 2018 yazının dünyada ve Türkiye’de en çok dinlenen şarkılarını açıkladı. Drake, Maroon 5 ve Cardi B şarkıları ile dünya genelinde yaza damga vurdu. Türkiye’de ise en çok dinlenen şarkılar Aleyna Tilki, Merve Özbey ve Ezhel’den geldi.

2018 yazı boyunca dünyada en çok yankılanan cümle şuydu; “Kiki, do you love me? Bu cümle sadece viral bir dans akımı yaratmakla kalmadı aynı zamanda 2018 yazının en çok dinlenen şarkısı olan “In My Feelings”in de öne çıkan sözü oldu. Drake’in 25 şarkılık albümü Scorpion’da yer alan şarkı, 1 Haziran – 20 Ağustos tarihleri arasında 393 milyondan fazla dinlendi. Maroon 5’in Cardi B ile düet yaptığı “Girls Like Me” ise yaklaşık 293 milyon dinlenme rakamı ile dünya genelinde yaza damgasını vuran ikinci şarkı oldu. Cardi B’nin J Balvin ve Bad Bunny ile birlikte yaptığı “I Like It”, 289 milyon dinlenme rakamı ile 2018 yazının en çok dinlenen 3’üncü şarkısı oldu.

Türkiye'de 2018 yazı boyunca Aleyna Tilki, Merve Özbet ve Ezhel rüzgarı esti
Türkiye’de ise 2018 yazında en çok dinlenen TOP 10 listesinde ilk 5’e lokal sanatçılar yerleşti. Aleyna Tilki’nin “Yalnız Çiçek”, Merve Özbey’in “Vuracak” ve Ezhel’in “Geceler” adlı şarkıları Türkiye’de yaza damgasını vurdu. Ezhel’in “Kazıdık Tırnaklarla” ve “İmkansızım” adlı şarkılarının ardından listenin 6’ıncı sırasında gördüğümüz isim ise Calvin Harris’in Dua Lipa ile düet yaptığı “One Kiss” oldu. 2018 yazının Türkiye Top 10 listesine giren diğer şarkılar ise sırasıyla Simge’nin “Ben Bazen”, Eli Türkoğlu’nun “Bu Benim Öyküm”, Drake’in global listeleri kasıp kavuran “In My Feelings” ve Gazapizm’in “Heyecanı Yok” şarkıları oldu.

Spotify’da 2018 yazının Global TOP 10 Listesi: 
1. In My Feelings - Drake
2.Girls Like You - Maroon 5 (feat. Cardi B)
3.I Like It - Cardi B (feat. Bad Bunny, J Balvin)
4.Lucid Dreams - Juice WRLD
5.SAD! - XXXTENTACION
6.Better Now - Post Malone
7.One Kiss - Calvin Harris (with Dua Lipa)
8.Solo - Clean Bandit (feat. Demi Lovato)
9.Taste - Tyga (feat. Offset)
10.Youngblood - 5 Seconds of Summer

Spotify’da 2018 yazının Türkiye TOP 10 Listesi:
1.Aleyna Tilki - Yalnız Çiçek
2.Merve Özbey - Vuracak
3.Ezhel - Geceler
4.Ezhel - Kazıdık Tırnaklarla
5.Ezhel - İmkansızım
6.Calvin Harris - One Kiss (with Dua Lipa)
7.Simge - Ben Bazen
8.Eli Türkoğlu - Bu Benim Öyküm
9.Drake - In My Feelings
10.Gazapizm - Heyecanı Yok
 

 
 


Günün Önemli Haberleri