SP liderinde iddialı 250. madde çıkışı

Abone ol

Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına yönelik çalışmaya karşı çıktı.

Darbelerle yüzleşme konusunda özel yetkili mahkemelerin önemli mesafe aldığını söyleyen Kamalak, "Böyle bir süreçte CMK 250. maddesi değişirse milletimiz AK Parti'ye olan yüzde 50'lik desteği geri çeker" iddiasında bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "CMK 250. maddesi değişirse milletimiz AK Parti'ye olan yüzde 50'lik desteği geri çeker." dedi. Özel yetkili mahkemelerle ilgili değişikliğin millette infiale sebep olacağını belirten Kamalak, "Milletimiz bu iktidara yüzde 50'lik desteği, darbelerle, cuntalarla mücadele ediyor diye verdi. CMK 250'yi değiştirerek özel yetkili mahkemelerin yetkisini daraltmak AK Parti'nin gerçek niyetinin darbelerle yüzleşmek olmadığını gösterir. Milletimiz de mücadelenin görüntüsüne verdiği desteği çekecektir. Çünkü bu millet darbelerle yüzleşmek istiyor. Aldatılmak milletimizde infial oluşturur." uyarısında bulundu.

Mustafa Kamalak, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına yönelik çalışmayı Today's Zaman'a değerlendirdi. Kamalak, CMK 250. maddede değişiklik yapılacağına dair ilk işareti Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Balyoz gözaltıları sırasında, "Bu dalgalar toplumu rahatsız eder." diyerek verdiğini kaydetti. Ardından, "Dalgalar, toplumu rahatsız etmediğine göre bundan Başbakan Erdoğan'ın rahatsız olduğu anlaşılıyor. Belki de dalgalar onun sahilini vuracak." diye konuştu. Türkiye'nin bugün yaşadığı en temel sorunların altında darbeler ve cuntalar bulunduğunu vurgulayan Saadet Partisi lideri, şöyle devam etti: "Türkiye'nin sosyal, siyasal, ekonomik bütün sorunlarının altında darbeler ve cuntalar yatıyor. Ekonomik olarak, Japonya'nın, Fransa'nın, Almanya'nın önünde olamayışımızın tek açıklaması darbeler sürecidir. Milletimiz darbelerle yüzleşmek isterken, özel yetkili mahkemeler bu konuda önemli mesafe almışken, şimdi kalkıp CMK 250'yi değiştirmenin mantığı var mı? Varsa neden çıkıp açıklayamıyorlar? Nasıl bir değişiklik yapılacağı konusunda kamuoyunu neden bilgilendirmiyorlar? Çünkü yapılacak her türlü değişiklik darbelerle, cuntalarla mücadeleyi zaafa uğratacak bir değişiklik olacak."

Günün Önemli Haberleri