Son dakika! Rusya ve Suriye İdlib'i vurmaya başladı...

Abone ol

Bir hafta içinde iki kez İdlib'i vuran Rusya ve Suriye bugün İdlib'e yönelik yeni bir saldırı başlattı. Rus ve Esed rejimi uçakları İdlib'i bombalamaya başladı...

RUSYA ve Suriye savaş uçakları İdlib'i yeniden vurmaya başladı. Tahran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin katılacağı tarihi İdlib zirvesi'ne 5 saat kala, 2 Suriye rejimi uçağıyla 3 Rus savaş uçağı İdlib'in bazı bölgelerine bomba yağdırmaya başladı. Rus ve Suriye uçaklarının İdlib'in kırsal bölgeleri olan Kefer, Harbit ve Abdin bölgelerini vurduğu belirtiliyor. 

5 UÇAK 7 HAVA SALDIRISI YAPTI... Rusya'ya ait 3 ve Suriye'ye ait 2 savaş uçağı İdlib’in güney kırsalında bulunan Han Şeyhun, Kefr Zeyta, Hebit kasabalarına 7 hava saldırısı düzenledi. Muhaliflere ait uçak gözlemevi yetkilileri saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, "Hımeymim askeri üssünden kalkan Rusya'ya ait üç ve Esed rejimine bağlı iki savaş uçağı Hama ve İdlib'in güneyindeki sivil yerleşimlere ve muhaliflerin cephe hatlarına hava saldırısı düzenledi." ifadeleri yer aldı.

ESED KARADAN DA VURUYOR... Suriye ayrıca bu bölgelere top atışları da gerçekleştirdi. Hava saldırıları ve top atışları sebebiyle bir kişinin öldüğü, birkaç kişinin de yaralandığı belirtildi. Rus keşif uçaklarının sabahın ilk saatlerinden beri bölgeyi terk etmediği kaydedildi.

BİR HAFTADA ÜÇÜNCÜ SALDIRI... Rusya Salı günü İdlib'e yönelik ilk hava operasyonunu yapmış ve Heyeti Tahrir-i Şam örgütü mevzilerini ve mühimmat depolarını vurduğunu açıklamıştı. Dün sabah saatlerinde de önce Esed rejimi tankları İdlib'in kenar mahallelerini ateş altına almış ardından da Hmeymim Üssü'nden kalkan Rus uçakları İdlib'te bazı bölgeleri bombalamıştı. 

Günün Önemli Haberleri