Somali'ye değil Kandil'e gitsin

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, çok tartışılan füze kalkanıyla igili öneride bulundu.

Başbakan Erdoğan'ı terör örgütü PKK'nın merkez üssü Kandil'e gitmeye çağıran Zeybek, Türkiye'ye konuşlandırılması düşünülen Füze Kalkanı konusunda halk oylaması yapılmasını önerdi.

Referandum öneren DP lideri Zeybek, yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

''İsrail ile ilgili çok önemliymiş gibi gösterilen konuların gündeme getirildiği ve basınımıza servis edildiği gün çok daha önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye'nin başını belaya sokacak, bir 'ön cephe ülkesi' haline getirecek, bir 'savaş ülkesi' haline getirecek bir iş yapıldı. NATO'nun Caydırıcı Güvenlik Sistemi denilen radarların ve füzelerin Türkiye'de konuşlandırılması kararı alındı. Sıcak bir çatışmada Türkiye'yi, hedef ülke haline getirecek büyük bir yanlış yapılıyor. İktidarı daha dikkatli davranmaya davet ediyorum.

Amerika'nın istekleri doğrultusunda radarların Türkiye'ye konuşlandırılması olayı, Türkiye'nin en yakın komşusu İran'ı, Rusya'yı, en uzak komşusu Çin'i ilgilendiriyor. Çünkü Çin, Kırgızistan ve Kazakistan'ın sınırdaşı olduğu için o da uzak komşudur. Olası bir sıcak savaşta Türkiye'ye bakışları değişik olur. NATO'nun ya da NATO arkasındaki güçlerin, yani Amerika'nın istekleri, planları, satranç oyunu doğrultusunda radarların Türkiye'ye konuşlanmasının yanlış olduğunu, bu işler gündeme gelmeden önce de söyledik.''

SOMALİ'YE DEĞİL KANDİL'E

Namık Kemal Zeybek, Somali'ye yardım yapılması gerektiğine de vurgu yaparak, ''Mutlaka başbakanın mı gitmesi gerekiyor? Ben başbakanı Somali'ye değil, Kandil'e gitmeye davet ediyorum. Son bir ayda 40'tan fazla insanımız öldü. Başbakan Türkiye Cumhuriyetinin başbakanıdır, bunu unutmamalıdır. İslam dünyasında başkaları için taşeron liderliğe dayalı tuzaklara iktidarımız düşmemelidir'' ifadelerini kullandı.

Günün Önemli Haberleri