Sokak oyunları ligi sona erdi

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Geleneksel Sokak Oyunları Ligi Kapanış Törenine katılarak sporculara kupa ve madalyalarını takdim etti. Minik sporculardan sokak oyunlarını yaşatmalarını isteyen Başkan Türel, çocuklarla sek sek oynadı.

Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen Geleneksel Çocuk Oyunları Ligi, düzenlenen kapanış töreni ile sona erdi. 500 minik sporcunun katılımı ile Akdeniz Üniversitesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Valilik ve Federasyon yetkilileri, sporcu öğrencilerle aileleri katıldı. 

500 minik sporcunun mücadele ettiği ligde, Fatma Gül Özpınar İlköğretim Okulu öğrencileri 1'inci, Cengiz Topel İlköğretim Okulu 2'nci, Konyaaltı Deniz Koleji öğrencileri 3'üncü oldu. Öğrenciler şampiyonluk kupalarını Başkan Menderes Türel'in elinde aldı.

Çocukluğuma döndüm

Başkan Türel törende yaptığı konuşmada, günümüzün teknoloji çağı olduğuna dikkat çekerek, “Ne yazık ki bundan kaçışımız yok. Küçücük yaştaki çocuklarımızın ellerinde akıllı telefon, tablet. Günlerini bunlarla geçiriyorlar. Biz anne babanın en büyük endişesi siz kıymetli çocuklarımızın böylesine sanal bir dünyada bilgisayar ve teknolojiye tutsak olmamanız. Bu nedenle her yaştan Antalyalıya hizmet eden başkan olarak çocuklarımızı düşünmek benim önceliklerim arasında. Çünkü ben de bir babayım. Benim de sizler gibi cıvıl cıvıl iki tane oğlum var. Teknolojiyi doğru amaçlar için kullanırken değerlerimizin de önüne geçmesini de engellememiz gerektiğini düşünüyorum. Bizler sizlerin yaşındayken en büyük eğlencemiz sokakta oynamaktı. İşte bugünkü tören beni o eski günlere çocukluğuma götürdü” dedi.

Biz de eve gitmez istemezdik

Kendi çocukluğundan hatıralar anlatan Başkan Türel, “Biz de sokakta öylesine çok oyun oynardık ki annelerimiz bizi çağırdığında bir türlü eve gitmek istemezdik. Kaleiçi gibi dünyanın en güzel mahallelerinden birinde doğdum, büyüdüm. Tüm mahalle o zaman birbirini tanırdı. Evlerimizin önünde oynadığımız oyunlar bu güne kadar süren birçok dostluğumuzun da temeli oldu. Geçmişte yaşadıklarımızı özlesek bile dünya değişiyor. Şehir yaşamı değişiyor. Lakin her şeye rağmen bizi birbirimize yakınlaştıran değerlerimizi de unutmamamız lazım. Sizler 6 hafta boyunca bu ligde kazanma mücadelesi verdiniz. Mendil kapmaca, sek sek, yakan top, saklambaç, topaç çevirme, bizim de çok keyif alarak oynadığımız oyunlardı. Şimdi şehirleşmenin de getirdiği zorluklardan dolayı artık sokaklarda bu oyunları oynayan çocukları göremiyoruz” dedi.

Sokağa çıkın

Başkan Türel, sokak oyunlarının unutulmaya yüz tuttuğunu belirterek, "Oysa, sokak oyunları olarak bildiğimiz bu oyunlar, hiç fark etmeseniz de sizlere kurallara uymayı, paylaşmayı, arkadaşlık duygusunu geliştirmeyi sağlıyor. Bir ağabey olarak sizlerden isteğim, bu oyunları parklarda ve bahçelerde oynamanız ve bu oyunları yaşatmanız. Hatta büyüdüğünüzde anne baba olduğunuzda da kendi çocuklarınıza bu oyunları öğretmeniz. Okulların kapanmasına az kaldı. Önümüzde uzun bir tatil var. Sokağa çıkın, yeni arkadaşlar edinin ve onlarla bu oyunları oynayın. Elbette bu bir oyun ve her oyunun bir kazananı ve kaybedeni olur. Hepiniz bizim için bu ligin şampiyonlarısınız. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Sizleri ne kadar iyi yetiştirirsek, ülkenin geleceği de o kadar güvende olacak" dedi. Başkan Türel, daha sonra minik sporcularla sek sek oynadı. Ardından kazanan takımlara kupalarını takdim etti.

Günün Önemli Haberleri