Sırrı Sakık galibiyetini ilan etti!

Abone ol

BDP'li Sırrı Sakık, Ağrı'da resmi olmayan sonuçlara göre seçimleri kazandıklarını söyledi.

İNTERNETHABER- BDP'li Sırrı Sakık, Ağrı seçim sonuçlarını değerlendirdi. Ağrı'da barışın kazandığını söyleyen Sakık, "Bu sonuçlara üzülenlerin barışı istemeyenlerdir" diye konuştu. Kendisinin belediye başkanlığı gibi bir talebinin olmadığını; ancak barışa önem verdiği için Ağrı'ya geldiğini söyleyen Sakık, resmi olmayan sonuçlara göre aradaki farkın, açılmayan sandıklarla kapanmasının mümkün olmadığını iddia etti.

Sırrı Sakık, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarına ilişkin yasağı kaldırmasının ardından CNN Türk mikrofonlarına konuştu. Canlı yayında seçim sonuçlarını değerlendiren Sakık, Ağrı'da barışın kazandığını söyledi.

İşte Sakık'ın açıklamalarından satır başları;

"Şu anda tüm sonuçlara ulaşmış değiliz. Aradaki fark beş binin üzerinde fark var. Açıklanmayan 30 sandığın da sonuçları değiştirmezi mümkün değil. Halkın iradesi bir kez daha tavrını BDP'den yana koydu.

Ağrı'da kazasız belasız bir seçim atlattık. 30 Mart öncesi kentin gerilmemesi için elimizden gelen ne varsa yaptık. 30 Mart sonrası ise bu ne yazık ki gerçekleşmedi; ancak biz elimizden geleni yaptık. Ağrı'da bir kez daha barış kazanmıştır. Ben buraya sadece belediye başkanlığı için gelmedik. Sayın Öcalan'ın seslendirdiği, silahlar sussun sözü üzerine geldik. Burada barış sürecinin aktörleri, barışı eğer önemsiyorlarsa bu sonuçlara önem vermelidir. Bu topraklarda Ağrı halkı sorunlarını çözülmesini istemiştir. Biz Ağrı'nın yaralarını sarmak için buraya geldik. Halkta buna destek verdi.

Zafer bütün Ağrı halkının zaferidir. Bu kentte 7'den 70'e toplumun tüm kesiminin zaferidir. Bu sonuçları zafer sarhoşluğuyla değerlendirmiyoruz. Ağrı'dan merkezi hükümete bir mesaj göndermiştir. Artık halk barış istemektedir.

Sadece bizim değil Dağ'ın da gözü Ağrı'daydı, Sayın Öcalan'ın da gözü Ağrı'daydı, zindanlarında gözü Ağrı'daydı. Biraz sonra ben de halkımıza teşekkür konuşması yapacağım. Kentine sahip çıkan topluma bir kez daha teşekkür edeceğim."

AĞRI'DA SON DURUM
 
Toplam Sandık          :        197
Toplam Seçmen        :      59465
Açılan Sandık            :        194
Açılan Sandık Oranı   :    % 98.47
Kullanılan Oy:      45589
Geçerli Oy:      44940
 
PARTİ ADI   ALDIĞI OY     ORANI %
HÜDA PAR     63                    0.140
DYP               25                    0.055
AK PARTİ       20393              45.378
SP                 597                  1.328
HAK-PAR        29                    0.064
LDP               22                    0.048
BDP               22972              51.117
BTP                117                  0.260
CHP               61                     0.135
MHP               148                   0.329
ÖZCAN GÖK    0                      0.000


YALOVA SEÇİM SONUÇLARI- TIKLAYIN
1 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI TÜM YERLER
 

Günün Önemli Haberleri