Seyrek kaşlılar için bitkisel kaş arttırıcı yöntemler

Abone ol

Seyrek kaşlı olmak sizin kaderiniz değil. Eğer kaşınızın az olduğundan şikayetçi iseniz elmaelma.com'un sizler için derlediği bitkisel formüllerden yararlanabilirsiniz.

Seyrek kaşlıların kaşlarını gürleştirmesi elmaelma.com'un tarifleri sayesinde artık mümkün. Kimyasal ürünleri kullanmak yerine kaşlarınıza doğal bakımlar yaparak kıl köklerinizi besleyip, gürleştirebilirsiniz. İşte elmaelma.com okurları için pratik kaş bakım yağları...

SARIMSAK UYGULAMASI: Sarımsağın kaş, kirpik hatta saşçarı iiçin oldukça etkili olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yüzden kaşlarınızın dolgunlaşması ve gürleşmesi için sarımsak yöntemini uygulayabilirsiniz. Yapmanız gereken şey çok kolay! Sarımsağı ikiye bölün ve duşa girmeden 3 saat nce kaşlarınıza sürün daha sonra duşa girdiğinizde durlayabilirsiniz. Bu yöntemi haftada 2 kere mutlaka yapın aradaki farkı hızlı bir şekilde fark edebilirsiniz.

BADEM YAĞI: Badem yağını kıl köklerinizi güçlendirmede kullanabilirsiniz. Kıl köklerini beslemede ve bakımlar arasında sıklıkla yer alan badem yağını seyrek kaşlarınızı güçlendirmede de kullanabilirsiniz. Badem yağını yatmadan önce kulak çöpü ile kaşlarınıza sürün ve sabah yıkayın. Bu uygulamayı haftada 3 kere yapabilirsiniz. Aynı zamanda badem yağının içerisine ek olarak hint yapı ve sarımsak yağınıda ekleyik karıştırarak sürebilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI: Cilt üzerinde oldukça olumlu etkileri olan ve cildi nemlendiren zeytinyağını seyrek kaşlarınızı gürleştirmek için bitkisel çözüm olarak kullanabilirsiniz. Farklı alanlarda da oldukça etkili olan zeytinyağı cildi nemlendirmede oldukça etkilidir. Kaş bakımlarınızda da kullanabileceğiniz zeytinyağını haftada 3 kere uygulayabilirsiniz.

FINDIK YAĞI: Fındık yağı, seyrek kaşlar üzerinde olumlu etkiye sahip olan bir yağ çeşididir. Fındık yağını bir pamuğa sürüp masaj yaparak uygulayın ve 1 saat kadar bekledikten sonra ılık suyla yıkayın.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI: Hindistan cevizi yağı; kaş, kirpik ve saçlarda uzatıcı etkiye sahip olmasıyla bilinir. Bu yağı temiz bir pamuğa batırarak kaşlarınıza uygulayın ve 1 saat kadar bekledikten sonra yıkayıp durulayın.

BU NOKTALARA DİKKAT!

Bu doğal yöntemleri uygularken dikkat etmeniz gereken şey şu ki öncelikli olarak alerji testi yaptırmanız gerekmektedir. Aksi bir durumda bu durum kaş yapayım derken göz çıkarmaya neden olabilir. Bu yüzden sağlığınızı tehlikeye atmayın; cildinizde bu tarz yağları uygulayın ve reaksiyon gösterip göstermediğini test edin!

Kaynak: elmaelma.com

Günün Önemli Haberleri